Afbeelding

Huisvesting voor Buurtzorg Gennep

Algemeen 208 keer gelezen
GENNEP - Het gaat crescendo met Buurtzorg Gennep. Het team is inmiddels uitgebreid tot vijf medewerkers en sinds 1 oktober heeft Buurtzorg ook onderdak gevonden in Milsbeek. “We zitten goed op schema en hebben het inmiddels erg druk”, zegt Marlène Dekkers, die samen met Martilde Bus de initiatiefneemster van Buurtzorg in Gennep was.

De wijkzuster is terug in de gemeente Gennep. Een team van vijf verpleegkundigen en ziekenverzorgenden biedt weer zorg zoals de wijkzuster dat vroeger fietsend deed. Het vervoer is anders maar de zorg is als in vroeger tijden. Aandacht voor de cliënt en zijn naasten hebben de prioriteit. Buurtzorg vermijdt dat er veel verschillende personen (maximaal vier) zorg verlenen aan één cliënt. De perssoonlijke begeleider stemt samen met de cliënten en hun naasten, in overleg met de huisarts de zorg af. Daarbij wordt rekening gehouden met beperkingen en mogelijkheden.

[image=118491]

De eerste reacties op de werkwijze van Buurtzorg in Gennep zijn evenals elders in Nederland positief. De betrokkenheid en samenwerking worden als grote voordelen van ‘s lands snelst groeiende thuiszorgorganisatie gezien.
Om voor zorg in aanmerking te komen is een indicatie van Centrum Indicatie Zorg (CIZ) nodig. De Buurtzorg medwerker helpt bij de aanvraag. Deze instantie beoordeelt in welke mate de zorg toegkend wordt.
Buurtzorg Gennep, Kerkstraat 20 Milsbeek. Tel. 06-13282383. Info: www.buurtzorgnederland.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant