Afbeelding

Handen uit mouwen in Startsedal

Algemeen 62 keer gelezen
MOOK - Op vele plaatsen staat zaterdag 7 november op de agenda van vrijwilligers voor het plegen van onderhoud aan de natuur. Zo ook in het Startsedal in Mook.

In Mook worden, op initiatief van Natuurmonumenten en de locale natuur-en milieugroep ANIMO, met snoeitang en zaag jonge bomen en struiken verwijderd op een heideterrein in het Startsedal, grenzend aan de Mookerheide. Dit karwei is noodzakelijk om te voorkomen dat dit heidegebied van 2 hectare verbost, waardoor de heidevegetatie verloren zou gaan.

[image=118289]

Voor veel mensen is de natuurwerkdag een welkome gelegenheid om enige uren actief in de natuur bezig te zijn en daarmee een duidelijk zichtbare bijdrage te leveren aan een natuurgebied.
Vrijwilligers wordt gevraagd zich om 10.00 uur te verzamelen voor de werkschuur van Natuurmonumenten, Zevendalsweg 12a, in Mook. Indien mogelijk eigen gereedschap (snoeitang, handzaag) meenemen. Om ongeveer 14.00 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Aanmelding en verdere informatie via www.natuurwerkdag.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant