Nieuwe Siebengewaldse likeuren

  •   keer gelezen
SIEBENGEWALD – Zondag was een bijzondere dag voor Siebengewald, want toen werd in café-zaal Heidebloem twee nieuwe lokale likeuren onder de naam Bessembiender gepresenteerd.

[image=118224]

De Bessenbiender, die wordt gestookt bij Branderij De IJsvogel in Arcen, is een initiatief van café-eigenaar Jack Lauf en zoon Dave. Er zijn twee varianten: een donkere kruidenlikeur (pittig en krachtig, 22,5%) en een oranjekleurige vruchtenlikeur (zoet en fruitig, 20%). Het ontwerp van het etiket is afgeleid van het beeldje De Bessembiender, dat Mimi Lauf, de 84-jarige moeder van café-eigenaar Jack, jaren geleden als symbool van de carnavalsverenging maakte.
De eerste flesjes van het sterke goedje werden in een afgeladen zaal Heidebloem aangeboden aan prins Mario en prinses Debby van Carnavalsvereniging De Bessembienders. De feestelijke gebeurtenis werd aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Rob Miesen, die zich van zijn knapstökske bediende. De beide likeuren (kruikjes van 0,35 liter) en de speciale glazen zijn nu alleen te koop bij café De Heidebloem, maar het ligt in de bedoeling die ook elders aan te bieden. Bovendien zijn er plannen voor een speciale geschenkverpakking.
Meer berichten