Afbeelding

PSV heeft indrukwekkende cijferlijst

Voetbal 50 keer gelezen
EINDHOVEN – De cijferlijst van PSV begint indrukwekkende vormen aan te nemen. Door de nederlaag van FC Twente tegen Sheriff, afgelopen donderdag in de Europa League, is PSV de enige Nederlandse ploeg die dit seizoen nog niet heeft verloren.

[image=117728]

Van de achttien duels (competitie, beker en Europees) won PSV er veertien. Vier keer speelde de ploeg gelijk. De laatste competitienederlaag dateert inmiddels van ruim zeven maanden geleden (1-0 bij Feyenoord op 15 maart). De laatste Europse nederlaag dateert van december 2008, toen Liverpool in Eindhoven met 3-1 won.
Fred Rutten maakt bovendien cijfermatig een daverende start met als trainer van PSV . De 46-jarige oefenmeester uit Wijchen bleef door de zege in de Europa League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen van donderdag ook in zijn achttiende officiële duel als PSV-coach ongeslagen.
In de historie van de Eindhovense club lukte het Huub de Leeuw twaalf keer op rij ongeslagen te blijven vanaf het begin van het seizoen. De voormalige coach leed in 1954 pas in zijn dertiende officiële duel als PSV-trainer zijn eerste nederlaag. In tegenstelling tot de reeks van Rutten behelste de reeks van De Leeuw louter competitieduels. Rutten is koploper in het lijstje, gevolgd door De Leeuw, Vergoossen, Westerhof, Van Dijcke, Gerets en Lodeweges. Hiddink, Rijvers, Robson en Advocaat komen pas onderaan het lijstje aan bod..
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant