Afbeelding

‘Géén petten en géén stropdassen meer’

Muziek 42 keer gelezen
VOLKEL – Nee, Sint Caecilia speelt niet in één keer een stuk beter: “Maar de nieuwe uniformen zitten een stuk prettiger”, vertelt de voorzitter van de Volkelse hamonie en drumband. “De oude waren ook al 25 jaar oud.”

[image=116298]

“De uniformen waren redelijk tijdloos, maar spraken de jongeren niet erg aan. Het was ook een dikke stof en vaak voor de zoveelste keer vermaakt.”
De ‘club van honderd’ had al jarenlang gespaard en omdat dit jaar Sint Caecilia honderd jaar bestaat, hadden de harmonie en drumband een cadeau wel verdiend. En dat zijn dus de nieuwe uniformen, die unaniem gekozen zijn door een commissie waar ook veel jongeren zitting in hadden genomen. Het resultaat is en zwart pak, met blauwe bies. “Maar géén pet meer en we dragen géén stropdas meer”, vertelt Louis Poulussen. “Het is ook multifunctioneel. Onder het pak dragen we een blauw giletje en een lichtblauwe bloes, die allebei ook voorzien zijn van het logo. Op straat, op een podium, in de zomer, we staan er voortaan altijd goed geüniformeerd op.”
Tijdens het dankconcert voor de ‘club van 100’ speelde de harmonie voor de pauze oude muziek in de oude uniformen. Na de pauze gingen de drumband en de harmonie in het nieuw achter het gordijn staan, waarna de zaal kon genieten van niet alleen de mooie muziek, maar ook dus van een nieuwe outfit voor de honderdjarige muziekvereniging.

[image=116292][image=116293][image=116294][image=116295][image=116296][image=116297]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant