Afbeelding

Succestrainer ontmoet succesvolle discipel

Sport 77 keer gelezen
BEUGEN – Op het reünieachtige afscheidsfeest van succestrainer Ronald Gits ontbrak afgelopen zaterdag ook René Meulensteen niet. De techniektrainer van Manchester United had mede door het interlandweekend een gaatje in zijn drukke agenda gevonden en kwam vanuit Engeland naar zijn geboortegrond in Beugen.

[image=116041]

Op sportpark De Slatert waar de tegenwoordige Mancunian als speler met VIOS’38 eind jaren ’80 de grootste successen uit de clubhistorie boekte kwamen andere Beugense coryfeeën bij elkaar voor de afscheidsmatch en afterparty van Ronals Gits. De oefenmeester kende met VIOS’38 in twee perioden (tussen 1987 en 1992) grote successen. De geel-zwarte formatie promoveerde naar de vierde klasse en klopte aan de deur naar de derde klasse. Op de drempel struikelde de Beugense hoofdmacht. De Graafse oefenmeester beleefde ook met SVS, SC St. Hubert, Estria, Siol, GVV’57 en Volharding en Olympia’18 succesvolle tijden.
René Meulensteen vertrok later uit Beugen en verdedigde de kleuren van onder andere De Treffers en Volharding. Bij die laatste vereniging verzorgt de René Meulensteen Academy en Sportpartners in de herfstvakantie (vrijdag 30 oktober) de Nederlandse Kampioenschappen Techniektraining (NKT)voetbal voor jeugdspelers van 7 tot en met 14 jaar. Ook bij vv Excellent in Oploo (maandag 26 oktober) en SV Milsbeek (woensdag 28 oktober) zijn voorrondes van het NKT, waarvan op zaterdag 1 november op Sportcentrum Papendal de finales zijn. Door verplichtingen bij United laat Meulensteen tot zijn spijt verstek die week gaan. “Ik kan niet gemist worden”, grijnsde de Beugenaar afgelopen zaterdag.
Voor meer info over het NKT zie www.moves-skills.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant