Wisselvallig Activia verliest vijfsetter

Sport 50 keer gelezen
SINT-ANTHONIS – De volleybaldames van Activia verloren de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen met 2-3 van het tweede team van Peelpush uit Meijel. Het wisselvallige spelpeil van de Sint-Tunnisse volleybaldames belemmerde een beter resultaat.

[image=115742]

Het verlies in de eerste set was hoofdzakelijk te wijten aan talloze persoonlijke fouten waaronder acht opslagfouten. Peelpush profiteerde hier optimaal van en won deze set met 18-25. Bij een achterstand van 1-6 in tweede set kwam de ommekeer. Activia had de service beter onder controle en de passing was ook een stuk beter. De thuisploeg wist terug te komen tot 6-6. Tot 17-17 ging deze set gelijk op. Lieke van Cuijk wist met drie service-aces een gaatje te slaan van drie punten. Dit was genoeg om deze set met 25-22 te winnen. In de derde set liep Activia uit naar een 8-3 voorsprong. Een opmerking van coach Adrie Noij werd door de scheidsrechters verkeerd beoordeeld. Het vervolg van deze set kon hij met een rode kaart op zak verder vanaf de tribune volgen. Naderhand bleek een communicatiefout tussen de eerste en tweede scheidsrechter de oorzaak van de onterechte rode kaart. Zonder coach op de bank werd deze set toch nog redelijk eenvoudig met 25-17 doorActivia gewonnen. In de vierde set verloren de Sint-Tunnisse meiden weer de grip, zodat deze set , na liefst zeven opslagfouten bijActivia, met 19-25 gewonnen werd door de ploeg uit Meijel.
In de noodzakelijk geworden vijfde set was aanvankelijk Peelpush de betere ploeg die kon uitlopen naar een 9-14 voorsprong. Activia wist nog een paar punten te scoren maar verloor uiteindelijk met 12-15 deze set en daarmee de wedstrijd.