Afbeelding

Indrukwekkende uitvaart Fransje van Kollenburg

Algemeen 360 keer gelezen
EINDHOVEN – Onder grote belangstelling is zaterdagmorgen Fransje van Kollenburg begraven. Fransje was lange tijd ziek en is afgelopen maandag op 56-jarige leeftijd overleden. Na een uitvaartdienst in de Catharinakerk is Fransje van Kollenburg begraven op de begraafplaats aan de Zwembadweg.

[image=115539]

Roffelende trommels en het aanzwellend gezang van het Lampegats Gemengd Mannenkoor begeleidden om 11.11 uur de intocht van de witte door Kunst & Co fleurig beschilderde kist met daarin het stoffelijk overschot van Fransje van Kollenburg in de stadse kerk. Heel carnavalminnend Eindhoven en tal van collega’s, relaties en vrienden waren massaal aanwezig om haar de laatste eer te bewijzen.

Activiteiten
Fransje van Kollenburg was jarenlang in dienst van de gemeente Eindhoven waar ze bij de afdeling Burgerzaken en later de afdeling Representatie het gezicht werd van de gemeente. Buiten haar werk stonden veel van haar activiteiten in het teken van Carnaval. Ze was samen met haar echtgenoot Hans een actief lid van carnavalsvereniging d’Haone en organiseerde het jaarlijkse Haone Boerenblaos. Ze was een van de initiatiefnemers van de Malle Maandag Mutsenverkiezing op de Markt. Daarnaast was ze actief lid van het Lampegats Gemengd Mannenkoor dat de Carnavalsmis in de Catharinakerk opluisterde en Ameezing Eindhoven organiseert.

[image=115540]

Zelf maakte ze muziek bij de Haonekapel ‘Femmes Fatales’. Voor al haar verdiensten werden zij en haar man geëerd met de Gouden Rommelpotter van de Federatie Eindhovens Carnaval. Ook bij de intocht van Sinterklaas zat ze jarenlang in de organisatie. De titel ‘Goei Vrouwke’ die haar werd toebedeeld, was haar perfect op het lijf geschreven. Tijdens de indrukwekkende uitvaart roemde burgemeester Rob van Gijzel Fransje voor haar collegialiteit, haar enthousiasme en haar verdiensten voor de Eindhovense gemeeschap. Postuum begiftigde hij haar met de Penning van de gemeente Eindhoven en overhandigde die aan haar man Hans. Eerder is de Penning van de stad Eindhoven uitgereikt aan Inge de Bruyn, Jan Hein Geris, Pieter van den Hoogenband, Ivo van Hove, Lenny Kuhr, John Lippinkhof en Arie Abbenes.
Na de dienst trokken alle aanwezigen in een lange stoet achter de kist naar het Catharina kerkhof om haar naar haar laatste rustplaats te brengen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant