Afbeelding

Unicefloop geweldig succes

Algemeen 43 keer gelezen
SINT ANTHONIS - De Unicefloop die op 27 september in de Staatsbossen van Sint Anthonis werd gehouden heeft een enorme opbrengst. In totaal is er voor 28.609,01 euro bij elkaar gelopen. Dat is bijna 2.000 euro meer dan vorig jaar!

Het grootste gedeelte van dit geld is bij elkaar gelopen door 1750 leerlingen van de 28 basisscholen die meededen. Na de voorlichting op school hebben zij in totaal een bedrag van 25.424,66 euro aan sponsorgeld opgehaald.

[image=115387]

Wethouder Roos Aben, van de gemeente Sint Anthonis, gaf op 27 september het startsein voor de Unicefloop. Onder een stralende zon hadden zich omstreeks 11.00 uur veel wandelaars verzameld bij scoutingblokhut De Hoefse Hut. De wandelroute ging vanaf de blokhut naar de Staatsbossen van Sint Anthonis. Allereerst liep de route langs de Heksenboom in het bos waar die dag een heuse heks haar huis had ingericht. De heks had voor iedereen een praatje en kreeg volop aandacht van de kinderen. Gelukkig was ze niet eng!
Net als andere jaren kreeg iedereen drinken en een appel onderweg en waren er broodjes knak te koop. Er werden ook allerlei vragen gesteld. Onder de kinderen die deze vragen goed hebben beantwoord zijn Unicefprijzen verloot. De kinderen krijgen deze binnenkort op school uitgereikt.

Bestemming
De opbrengst van de Unicefloop is dit jaar bestemd voor de campagne 'Schoon water voor elk kind'. Unicef zet zich met deze campagne niet alleen in voor schoon water, maar ook voor sanitaire voorzieningen en kennis over hygiëne. Het geld dat nu bij de Unicefloop is ingezameld is een geweldige bijdrage aan het werk van Unicef! Het Unicefcomité Land van Cuijk bedankt voor dit geweldige resultaat niet alleen alle kinderen en hun ouders maar ook de vele sponsors die de kinderen hebben gesteund en de 28 deelnemende scholen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant