Afbeelding

Gratis workshop karate

Sport 112 keer gelezen
CUIJK - Karatevereniging Kanshu-Do start op vrijdag 2 oktober een gratis workshop in de kleine zaal, de dojo, van Sporthal ‘ De Kwel ‘ in Cuijk. Iedereen van 12 tot 65 jaar heeft dan de mogelijkheid om in 2 lessen kennis te maken met karate-do, waarin men op een creatieve en speelse, maar toch serieuze wijze kennis maakt met het Shotokan karate-do. Alle aspecten komen aan bod en fysiek zal er ook wat van de beoefenaars gevraagd worden. Na deze twee lessen start de vereniging een beginnerscursus. Deze cursus van 3 maanden wordt afgesloten met een witte band-examen (8e Kyu). De kosten van deze cursus zijn € 45,-.

[image=113938]

‘Kanshu-Do’ is een karatevereniging, die onder leiding staat van rijkserkend leraar Theo Bergmans. De trainingen duren 1,5 uur en beginnen altijd met een verantwoorde warming-up. Meestal bestaat een les uit een technische gedeelte (kihon) en gevechtsvormen (kata en kumite). Tijdens het kihon worden nieuwe technieken aangeleerd en de al behandelde technieken herhaald. In het kumite-gedeelte traint men met een partner. Dit kunnen gevechtsvormen zijn, maar ook zelfverdedigingsvormen. Het kata bestaat uit een vaste reeks van technieken die samen een schijngevecht uitbeelden.
Tijdens de workshop en cursus kan men volstaan met makkelijk zittende sportkleding of een joggingpak, het is niet nodig direct een karatepak aan te schaffen. Kijk voor informatie op website: www.kanshudo.nl. Bellen met Theo Bergmans (0485 – 454870, tussen 17.00 en 19.00) uur) . Belangstellenden zijn welkom op de trainingsavonden. Deze zijn op dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur in sporthal ‘Welnietoch’ in Vianen en op vrijdag (19.30 - 21.15 uur) in sporthal ‘De Kwel’ in Cuijk. (Foto: Sensei (leraar) Theo Bergmans)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant