Afbeelding

Majorettes Cecilia zijn klaar voor EK

Sport 66 keer gelezen
ZIJTAART – Ze zijn klaar voor het EK: de vijftien majorettes van Sint Cecilia. De Zijtaartse dames hebben kort geleden de laatste bondstraining gevolgd en verheugen zich op de trip naar Kroatië, van 1 tot en met 5 oktober.

[image=113678]

Bij de laatste bondstraining, in Waalwijk, was de hele Nationale equipe present: 200 deelnemers die Nederland vertegenwoordigen, allemaal in hun eigen categorie. De bondscoach, een fysiotherapeut en twee managers begeleiden de majorettes.
Nadat de spieren goed opgewarmd waren kreeg de EK-groep training op het gebied van klassiek ballet en gezichtsexpressie. Allebei onderdelen die van belang zijn om een goede show neer te zetten tijdens de Europese Kampioenschappen. Ook oefenden de majorettes de opmars voor de opening en de sluiting.
Na de middag lieten alle deelnemers de bondscoach hun show zien; ook de vele meegereisde supporters genoten ervan. De show werd beoordeeld op de Europese normen en de conclusie was duidelijk: de show ziet er heel goed uit. De verwachting is, zeker na de laatste weken van puntjes op de i zetten, dat er op de Europese Kampioenschappen een goed resultaat neergezet moet kunnen worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant