Afbeelding

Herpinia blijft maar winnen

Voetbal 129 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - Door de 0-1 winst zondagmiddag op Volharding zijn de Herpenaren samen met NWC koploper in de tweedeklasse H. De ploeg van Giel van Orsouw eindigde de strijd in ondertal wegens een rode kaart voor Frank Siebers. De speler werd naar verluidt in zijn edele delen geknepen waarop hij reageerde. Het laatste werd door de arbiter van dienst geconstateerd.

[image=112351]
Foto website Herpinia

Ondanks de rode kaart voor Frank Siebers bleef Herpinia knokken. De wedstrijd wilde aanvankelijk maar moeilijk op gang komen. Leo Hopman en Daan de Bruin kregen kansjes maar kwamen niet tot scoren. Na rust was het voetbal aan Volharding. Ralf van Son moest zich volledig strekken om een kopbal van Dave Hendriks te pareren. Eric Ermers had nog de beste kans. Met nog een half uur op de klok draaide de spits weg van zijn belagers, maar schoot tot zijn verbijstering langs. Kort hierna kreeg Frank Siebers rood wegens het eerder genoemde incident.

In de 67e minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Mark Schuurmans liep een voorzet van Camiel van Hoogstraten achter de Bruin. Volharding trok de teugels nog harder aan. Chris van Duijnhoven mocht alleen op Van Son af, maar ook hij kwam niet tot succes. Ondanks de zeven minuten extra tijd bleven de Herpenaren overeind en pakte de tweede zege van deze competitie. Zaterdag is er de streekderby met Margriet. De aftrap op De Wilgendaal is om 17:30 uur.

Herpinia; Ralf van Son – Niels Gremmen – Niels van Casteren – Erwin van Nuland – Camiel van Hoogstraten – Sander van Dieten (57 Mark van de Velden) – Leo Hopman – Frank Siebers – Jordie Suppers – Thijs van der Velden (84 Paul Sweep) – Mark Schuurmans ( 78 Rik Nederkoorn).

Uitslagen:
Nulandia - SSS'18 0-1
Margriet - SVC 2000 0-0
Volharding - Herpinia 0-1
Venlosche B. - Wilhelmina'08 2-2
NWC - PSV'35 6-1
RKOSV Achates - HVCH 0-4

[image=112324]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant