Afbeelding

HVCH wint van tiental Achates

Voetbal 76 keer gelezen
OTTERSUM – HVCH won zondagmiddag in Ottersum met 4-0 van Achates. Bijzonder zuur voor trainer John Neijenhuis was het wegsturen van zijn verdediger Pim Volkert in de 26e minuut. De speler blokkeerde spits Willem de Groot richting het Achates-doel. Scheidsrechter Van Munster uit Geffen zag het als een doorgebroken speler. Uit de vrije trap van Robbert Stam was het Willem de Groot die 0-1 aantekende. De na rust ingevallen Bart van de Laar (2x) en Perry van de Wal bepaalden de eindstand op 0-4.

Foto's en tekst Peter Kuijpers

[image=112317]

Achates-trainer John Neijenhuis bleef er bescheiden onder bij het noemen van de koppositie van zijn team vooraf. “Laten we niet te hard gaan draven. We hebben slechts twee wedstrijden gespeeld, maar voor je staat een tevreden trainer. We hebben het team waar we kampioen mee zijn geworden compleet kunnen houden. We hebben een goede selectie, maar HVCH en bijna alle ploegen zijn brandnieuw voor me dus bekijk ik het graag van wedstrijd tot wedstrijd. “

[image=112326]
[image=112323]

Kansrijke positie
Beide ploegen speelden met twee spitsen. Bij Achates waren dat Willem de Groot en Perry van de Wal. Bij Achates werd die rol vervuld door Jan Pouwels en Sedrick Seva waar het middenrif met Toonen, Van Veelen, Lebbing en Van de Putten de bijsluiters waren. Tot het wegsturen van Volkert hielden de twee teams elkaar aardig in evenwicht. De Groot schoot in kansrijke positie rakelings naast, maar ook Seva was dicht bij de openingstreffer. Echter voor hem stond Rob van Erp in de weg. De voorsprong voor HVCH kwam pas na het wegsturen van Pim Volkert. De speler vergreep zich aan de lange De Groot en voor Van Munster was hier maar één kaart voor en dat was rood. Uit de vrije trap van Stam was De Groot het slimst in de ontstane scrimmage aan de tweede paal: 0-1. Diezelfde aanvaller kreeg kort voor het rustsignaal nog een honderd procent kans op 0-2, maar faalde tot ontzetting van de HVCH-bank en niet als laatste trainer Henri van Alebeek die zijn handen ten hemel hief.

[image=112321]

Grijze breedteschuivers
Na rust kwamen Bart van de Laar (komt van VOW uit Veghel) en Berry Romme. In de kleedkamer bleven achter Van Es en van de Rijt. Van de Laar qua postuur en stijl voetbal vergelijkbaar met Arjen Robben. Een type speler die door zijn tenenkrommend egoïsme vaak het mikpunt is van tirades door medespelers, trainers en supporters. Wat je niet van hem kan zeggen is dat hij saai is. Je kan hem beslist niet scharen in het eindeloze rijtje van grijze breedteschuivers, waar we er zoveel, zeg helaas veel te veel, van hebben. Hij heeft iets en kan een wedstrijd beslissen. Dat het wel eens misgaat in inherent aan dit soort voetballers. Zondagmiddag, amper in het veld, bracht hij Perry van de Wal in schietpositie die richting de uiterste bovenhoek af mocht drukken: 0-2.

[image=112320]
[image=112321]

Hakken zien
De wedstrijd was vanaf dat mooie momentje een gelopen koers. Neijenhuis pasten nog wel een ijshockeywissel toe door zijn hele blik reservespelers in te brengen. Resultaat bracht het niet, maar dat zal de gepokte en gemazelde ex-prof en ooit spelend voor Jong Oranje ook wel geweten hebben. Vijf minuten voor het einde mocht Van de Laar nog zijn doelpuntjes meepikken. De HVCH-speler liet al baltoverend de hele Achates-defensie zijn hakken zien en tekende voor 0-3. Als 'zugabe' deed Zijtaartse Bart dat in de slotseconden nog eens over en maakte alleen voor Jim Hendriks geen fout: 0-4.

[image=112319]
[image=112318]

De trainer
Henri van Alebeek keek tevreden terug. “Ja de verhoudingen lagen duidelijk in het veld dacht ik. We zijn wat slordig met de ontstane ruimtes omgegaan. De snelle goal van Perry van de Wal was belangrijk. We wisten dat Achates in een goede flow zat met zes uit twee. Maar we zijn gegaan voor de volle winst en dat is gelukt."

[image=112325]
[image=112322]
[image=112316]
[image=112315]

ACHATES – Hendriks,Volkert, Belt, Lamers, Tissen, Van Veelen (60e Schoofs), Toonen (60e Pauwels, Van Putten (60e Mihoglu) , Lebbing, Seva, Nijenhuis.
HVCH – Van Erp, Vos, Stam, Van Uden, Van Eldijk, Aragon, Van der Rijt (46e Van de Laar), Bambacht, De Groot (78e Govers), Van Es (46e Romme), Van der Wal


Nulandia - SSS'18 0-1
Margriet - SVC 2000 0-0
Volharding - Herpinia 0-1
Venlosche B. - Wilhelmina'08 2-2
NWC - PSV'35 6-1
RKOSV Achates - HVCH 0-4

[image=112324]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant