Afbeelding

Wereldwijde kunst op Keramisto 2009

Kunst en cultuur 113 keer gelezen
MILSBEEK/PLASMOLEN – Europa’s meest veelzijdige keramiekmarkt vindt komend weekend weer plaats in de Kop van Noord Limburg. De Mookerplas is op zaterdag 19 en zondag 20 september weer verzamelplaats voor de topkeramisten uit Europa en Californië (USA). De organisatie, het Noord Limburgse Pottenbakkerscollectief, slaagde er zelfs in een verzameling aardewerk uit Ghana en Burkina Faso naar de 22e Keramisto te halen.

[image=111971]

Meer dan 100 keramisten slaan komend weekend hun tenten op, op het terrein bij de Mookerplas. Zij stellen hun veelzijdige werk tentoon en bieden het te koop aan. Bezoekers van de voor de unieke manifestatie kunnen kennismaken met een diversiteit van stijlen, technieken, vormen en glazuren. De deelnemers komen onder andere uit Nederland, Duitsland, Groot Brittannië, Spanje, Noorwegen en Litouwen. Ook keramisten uit de gemeente Bergen en Gennep zijn ruim vertegenwoordigd. Naast expositie in de openlucht zijn er doorlopend muziek, straattheater en demonstraties. Ook voor de jonge bezoekers zijn er activiteiten. Kinderen kunnen op zowel zaterdag als zondag kennismaken met keramiek. Onder begeleiding kunnen zij een eigen keramisch werkstuk boetseren.
De locatie van Keramisto 2009, De Mookerplas ligt aan de Rijksweg N271 en is met openbaar vervoer goed (buslijn 83) te bereiken.
Keramisto 2009; zaterdag 19 en zondag 20 september, 10.00-18.00 uur. Entree 4 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Info: www.keramisto.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant