Afbeelding

TC NIEUWS: UDI’19 verlengt samenwerkingscontract met PSV

Algemeen 77 keer gelezen
Onlangs verlengde UDI’19/Beter Bed de samenwerkingsovereenkomst met PSV. Namens UDI’19 ondertekende Wim van Cuijk (voorzitter TC) samen met Rini de Groot (Manager jeugdscouting & operations PSV) en Wiljan Vloet (Hoofdjeugdopleidingen PSV) deze overeenkomst.

[image=111813]

Beide clubs verwachten uit de samenwerking een win/win situatie te kunnen creëren. Ook voor komend seizoen zal dit betekenen dat het technisch kader van onze jeugdopleiding kan profiteren van de voetbalinhoudelijke kennis van PSV. Dat zal o.a. gebeuren middels een clinic voor al onze jeugdtrainers samen met de E-tjes en F-jes, maar ook opnieuw door een bezoek van de selektietrainers aan de Herdgang met alle informatie rond het duel jong PSV – jong NEC.

Ook onze andere samenwerkingsclub NEC zal wederom een clinic verzorgen, en ook zij hebben ons al uitgenodigd voor de wedstrijd jong NEC – jong PSV.
Hiermee krijgen onze trainers opnieuw een mooie mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden te meten aan een van de betere jeugdopleidingen in Nederland, wat weer zal zorgen voor een extra kwalitatieve impuls voor de UDI’19 jeugd.

Steeds meer trainers hebben een verleden binnen UDI’19, door de extra scholing wordt de clubbinding alleen maar groter. Nieuw is volgens Theo van den Dungen (Technisch Manager) ook dat alle 1e selektiespelers periodiek aanwezig zullen zijn bij één van de jeugdselekties om hun kennis en enthousiasme over te brengen op de jeugd. Hierdoor wordt steeds meer invulling gegeven aan één van de clubdoelstellingen, de structurele doorstroom van jeugd naar de 1e selektieam, maar ook het enthousiasme zal moeten leiden tot een uniek “middagje UDI” rond de thuiswedstrijden van het UDI-1.

Hoofd Jeugd Opleiding Hans Arts zegt daarover: ”In de jongere jeugd staat techniek centraal en het belang van winnen moet dan in juist perspectief gezien worden. We vinden het heel belangrijk dat we onze eigen trainers en spelers opleiden. Daar zijn we intern en middels het door Rabobank Uden Veghel geadopteerde Voetbal & Coaching al hard mee bezig, maar ook PSV en NEC kunnen ons daarbij helpen. We verwachten hierdoor bij de selekties maar ook in de breedte dus een kwaliteitsimpuls aan te kunnen brengen. Dat onze grootste talenten een kans krijgen bij PSV, is vooral leuk voor hen. Maar brengt op langere termijn ook veel ervaringen terug bij UDI’19”.

Met sportieve groeten namens de TC, Ton Wijdeven
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant