Afbeelding

JVC zonder Meeuwsen naar OJC Rosmalen

Voetbal 75 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk speelt zaterdagavond in Rosmalen bij plaatselijke trots OJC de tweede wedstrijd van het seizoen. De Cuijkenaren moeten het definitief doen zonder Wesley Meeuwsen want de aanvaller is door de bond nog voor twee wedstrijden geschorst. Ook het duel met Dijkse Boys zal voor hem dus een taboe zijn.

[image=105103]
Foto's Peter Kuijpers

De ontlading was groot vorige week in Cuijk toen invaller Rik van Griensven diep in de blessuretijd de winnende goal (4-3) over de lijn duwde tegen het dapper strijdende OSS'20. Zelfs de geblesseerde Robby van Raaij klom over de omheining om het feest mee te vieren. Het deed trainer Willie Willems zichtbaar goed: "Wat een verschil met vorig jaar! Als je ziet hoe blij iedereen was, ook de complete bank, dan was ik daar inderdaad enorm blij mee."

Zware opgave

Zaterdag wacht in Rosmalen een zware opgave want OJC is een ploeg die voor iedereen moeilijk te kloppen is. Afgelopen week verloren de rood-zwarten wel met 1-0 bij Venray maar dat was gezien de spelverhoudingen niet terecht. Willems weet dan ook dat het niet makkelijk gaat worden. "Nee, zeker niet. Ze spelen een soort van 4-2-3-1 systeem, net zoals ondermeer Gemert en Oranje. We zullen vanaf het begin bij de les moeten zijn."

In ieder geval zal targetman Wesley Meeuwsen niet mee mogen doen tegen zijn oude club vanwege een schorsing. Dat is jammer voor hem want het zit de Bosschenaar niet lekker dat hij vorig seizoen de beslissende wedstrijden niet mee mocht doen toen al bekend was dat hij naar Cuijk zou verkassen. Een getergde en afgetrainde Meeuwsen in de punt van de aanval is altijd meegenomen. Daarbij was tegen OSS'20 duidelijk te zien dat het JVC ontbrak aan een doelgerichte centrale aanvaller met een individuele actie in de benen. Natuurlijk is Sijbers ook een prima spits maar hij is meer afhankelijk van voorzetten en als de buitenspelers wat vast zitten dan is hij makkelijker te verdedigen dan de onberekenbare Bosschenaar.

[image=105099]

Ook Randy Hofmeijer is niet helemaal fit, de in Arnhem woonachtige Udenaar kampt met een blessure aan de hak. Willems heeft echter ook nog een messcherpe Rik van Griensven achter de hand. Willems verwacht echter dat Hofmeijer zaterdag wel weer fit zal zijn.




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant