Afbeelding

Wisseveld wordt Waterlinie Grave

Wonen 144 keer gelezen
GRAVE | Op woensdag 11 november wordt officieel het startsein gegeven voor de herontwikkeling van een gedeelte van bedrijventerrein Wisseveld in Grave. Vanaf dat moment krijgt de gebiedsontwikkeling ook een eigen naam: Waterlinie Grave. Het eerste deelproject dat wordt ontwikkeld, krijgt de naam Bastion. De verkoop van de 22 woningen start op 12 december 2015 en de verwachting is dat de bouw daarvan in april 2016 start.

[image=316657]

Wethouder Eric Daandels, Berrie van der Heide (directeur van ontwikkelaar Grond en Bouw Bureau), Simon Passier (directie Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling die de woningen Bastion realiseert) en andere betrokkenen komen woensdag rond 12.00 uur bij elkaar voor de officiële start van de herontwikkeling van het gebied. De plannen voor de vervolgfases zijn inmiddels in eerste concept uitgewerkt. Begin volgend jaar zal Grond en Bouw Bureau een complete gebiedsvisie presenteren. Een langdurig voorbereidingsproces wordt daarmee afgesloten. Waarin er steeds de gezamenlijke overtuiging is geweest dat het gebied prachtige kansen biedt voor Grave.

Grave op de kaart
Bij de voorbereidingen zijn diverse belanghebbenden gehoord, waaronder de gemeente, inwoners, lokale ondernemers en makelaars. De promotie van het nieuw te ontwikkelen gebied zal worden ingericht rond de kenmerken die Grave aantrekkelijk maken als woonstad: de charme van kleinschaligheid in combinatie met de allure van een stad, het gezellige en historische karakter van het centrum, de ligging aan het water en de nabijheid van talloze mogelijkheden voor recreatie.

Nieuwe naam
Om die aantrekkelijke kenmerken van de stad en het gebied goed tot uiting te laten komen, is bewust gekozen voor een nieuwe naam: Waterlinie Grave; een naam die duidelijk de verbinding legt met de historie én de ligging aan de Maas. Met het woord ‘linie’ wordt de imposante (militaire) geschiedenis benadrukt. Bovendien sluit de naam Waterlinie aan op de ontwikkelingen rond de Zuiderwaterlinie en de uitzonderlijke positie van Grave daarin als meest belegerde vesting van Brabant. Ook de deelprojecten krijgen elk een bijpassende eigen naam, te beginnen met Bastion. Met de bouw van de 22 woningen krijg de bestaande woonwijk Oranje Bastion een passende afronding.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant