Afbeelding

'Opzet van shoppen en proeven is aangeslagen'

Centrum 131 keer gelezen
BOXMEER | "We hebben zondag een stralende mooie dag gehad van Boxmeer Proeft", blikken Fabiënne van Wely en Marion Reefs terug op de afgelopen Koopzondag in het Boxmeerse centrum en de eerste editie van 'Heel Boxmeer Bakt'.

[image=315125]

"De nieuwe opzet was zowel bij de bezoekers als bij de ondernemers goed aangeslagen. Mensen hadden tijd om lekker rustig te genieten van hun proeverij en konden daarbij ook nog eens een drankje nemen."
Reefs legt uit: "Anders dan vorige jaren was er nu ook tijd om te shoppen, dus de combinatie was helemaal goed. We hadden deze zondag tevens de eerste editie van 'Heel Boxmeer Bakt'. De bakkers Van den Berg en d'n Bekker hadden de baktalenten van te voren goed ingelicht over wat er van hen verwacht werd. De bakkers waren zeer verrast over de kwaliteit van de taarten. Er was veel belangstelling van bezoekers en er werd door hen volop geproefd en ze gingen in gesprek met de baktalenten. Het was niet gemakkelijk voor de bakkers om uiteindelijk een winnaar te kiezen, maar het is ze toch gelukt. Daisy van Boekholt uit Boxmeer had een bijzonder lekkere en mooie meloentaart gebakken. Hiermee werd zij de uiteindelijke winnaar. De bakkers gaan, samen met Daisy, het recept zo aanpassen dat het in een professionele bakkerij gemaakt kan worden. De taart komt voor minimaal één maand in het assortiment bij beide bakkers."

Vervolg
Hans van Bakkerij d'n Bekker had nog een verrassing voor alle deelnemers: hij nodigt ze allemaal uit voor een rondleiding in zijn bakkerij. Reefs besluit: "Volgend jaar komt er zeker een tweede editie van 'Heel Boxmeer Bakt' tijdens de thematische koopzondag 'Boxmeer proeft'."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant