Afbeelding

Aannemer snelfietsroute krijgt 'ideeënbundel' mee

Verkeer en vervoer 56 keer gelezen
CUIJK/MOOK | De formele aanbesteding van de fietsbrug en de snelfietsroute voor het tracé tussen Cuijk en station Mook-Molenhoek kan eindelijk van start. De vier betrokken gemeenten, drie provincies en het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) ondertekenden gisteren het bestuursakkoord, waardoor nog voor het einde van het jaar de aannemer voor het fietspad en de fietsburg gekozen kan worden.

[image=315439]

De gemeenteraden van Cuijk en Mook en Middelaar werden afgelopen week bijgepraat over de snelfietsroute. Op die bijeenkomst kwamen tevens de door bewoners en anderen ingebrachte ideeën en schetsen voor de aan te leggen fietsbrug aan bod. "Die zijn gebundeld en worden straks meegegeven aan de vijf uitgekozen aannemers die een ontwerp voor de route en brug gaan maken", vertelt de Cuijkse wethouder Gerard Stoffels. "Deze ideeën vormen een mooie inspiratiebron. We hebben geen vaste kaders gesteld, want we willen de aannemers speelruimte meegeven en zijn erg benieuwd naar hoe zij de brug laten opgaan in de groene omgeving. Aannemers worden uitgenodigd om zich aan te melden."
De kosten voor de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen bedragen - inclusief de fietsbrug (die ook geschikt is voor wandelaars) en een onderdoorgang bij het Mookse treinstation - zo'n 11,2 miljoen euro. De uiteindelijk gekozen aannemer wordt verantwoordelijk voor de aanleg van het fietspad tussen Cuijk-Noord (Botteliersdreef) en het station van Mook-Molenhoek. De onderdoorgang bij dat treinstation wordt uitgevoerd door ProRail. Stoffels zegt tot slot: "Het streven is om het fietspad eind 2017 te kunnen openen, maar we gaan inmiddels uit van 2018."

Meer over de snelfietsroute tussen Cuijk, Mook en Nijmegen in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 13 oktober.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant