Afbeelding

Elzendaalcollege Gennep timmert aan de weg

Onderwijs 115 keer gelezen
GENNEP | Voorbijgangers zagen het al, leerlingen ervoeren het inmiddels; het Elzendaalcollege in Gennep heeft een metamorfose ondergaan. De afgelopen maanden kreeg het schoolgebouw aan de Stiemensweg een verfrissende facelift. Ook het interieur werd gemoderniseerd. Daarnaast scoort de school hoog met het lesaanbod en de kwaliteit van het onderwijs.

[image=315384]

De restyling van het schoolgebouw voor middelbaar onderwijs is grotendeels afgerond. "Het laatste kwart wordt in de zomer uitgevoerd. Dan komt de praktijkvleugel aan de beurt", zegt conrector bedrijfsvoering Eelco Basten, die tevreden is met het resultaat van de opknapbeurt, "De reacties zijn louter positief."

Inspraak
De gemeenteraad stemde in december 2014 in met een motie waarin opgenomen was dat de gemeente zou bijdragen aan een deel van de kosten. "Daardoor werd het vervangen van de meer dan veertig jaar oude stalen kozijnen met het enkel glas voor aluminium uitvoering met thermopane glas mogelijk. Daarnaast is de gevel aan de zuidzijde gereinigd en zijn er overal frisse kleurelementen aangebracht. Dat vormt een mooie overgang tussen binnen en de groene omgeving buiten." 
Een rondgang door het gebouw leert dat ook het interieur een nieuwe boost gekregen heeft.  De aanpassingen werden doorgevoerd in samenspraak met de leerlingen. "Er is een klankbordgroep geformeerd,  die is betrokken bij de keuze van de materialen voor banken en andere zitjes, En verder zijn de plafonds, wanden, vloeren en installaties vernieuwd."

Studiemogelijkheden
Het schoolgebouw onderging een upgrade, op educatief vlak heeft het Elzendaalcollege ook grote stappen gezet. "We horen opnieuw tot de beste scholen van Limburg. Die klassering is gebaseerd op tevredenheid van de leerlingen en de resultaten die ze halen. De afgelopen schooljaren hadden we steeds een score van honderd procent onder de examenkandidaten", zegt Basten. 
Het Elzendaalcollege biedt in Gennep praktijkonderwijs in diverse vakgebieden. "Er zijn in Gennep en omliggende gemeenten veel bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar goed geschoold personeel. Daarnaast starten we in het schooljaar 2016-2017 met Design & Innovation.  Het Elzendaalcollege biedt als enige in de regio dit examenvak voor het mavo aan op zowel de locatie Gennep als Boxmeer. Leerlingen leren binnen dit vak programmeren, websites bouwen, grafisch vormgeven, ontwerpen en maken gebruik van 3D-printers.
Nieuw in Gennep is de dit schooljaar gestarte HAVO/VWO voor de eerste drie klassen. Basten: "Tot vorig schooljaar hadden we alleen de eerste en tweede klas. De uitbreiding met een derde jaar levert een toename van het aantal leerlingen op. We hadden bij de laatste inschrijving een groei van zo'n dertig procent.  Na de eerste drie jaar kunnen de leerlingen eenvoudig overstappen naar onze locatie in Boxmeer om daar het HAVO/VWO af te ronden.  We zijn zo een school op fietsafstand, waarbij de leerling zich thuis voelt."  
Het leerlingenbestand van de Gennepse school wordt niet alleen gevormd door scholieren uit Limburg. "Er zijn ook steeds meer aanmeldingen vanuit Brabant", besluit Basten.  
Op dinsdag 17 november houdt de school een meeloopdag voor leerlingen uit groep 8. Aanmelden kan via de website.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant