Afbeelding

Voorlichtingsavond voor studie- en beroepskeuze

Onderwijs 159 keer gelezen
BOXMEER | Het Elzendaalcollege in Boxmeer houdt op vrijdag 13 november een voorlichtingsavond voor studie- en beroepskeuze. Deze avond is bestemd voor alle leerlingen en ouders van 3, 4 en 5 havo en 3, 4, 5 en 6 vwo.

[image=264737]

Op deze avond vertellen ongeveer negentig oud-leerlingen over hun huidige opleiding en hoe zij de overgang van de middelbare school naar het vervolgonderwijs ervaren hebben. Zij vertegenwoordigen ongeveer zestig opleidingen van het HBO (hoger beroepsonderwijs, de hogescholen) en het WO (wetenschappelijk onderwijs, de universiteiten). De voorlichtingsavond start om 19.15 uur. De leerlingen en hun ouders kunnen tijdens deze avond vier verschillende presentaties bijwonen. De organisatie is in handen van decanen Hanneke Vonk, Ivo Alink en Frans Stegers. "Wij denken dat dit een waardevolle toevoeging is aan de voorlichtingsactiviteiten die de verschillende vervolgopleidingen bieden. Het is erg belangrijk dat leerlingen zich goed verdiepen in de studiemogelijkheden. De ervaring leert dat veel studenten zich onvoldoende oriënteren, waardoor ongeveer één derde van de studenten tijdens of aan het einde van het eerste studiejaar met deze studierichting stopt", vertelt Frans Stegers.

Presentaties
De presentaties van de opleidingsaanbieders gaan over de opzet van de studie, de ervaringen met stages, een prognose voor de werkgelegenheid en de mate van inzet en doorzettingsvermogen die nodig is om de gekozen studie tot een goed einde te brengen. De presentaties van de oud-leerlingen zijn een mooie aanvulling hierop. "Omdat de oud-leerlingen pas enkele jaren van school zijn, kunnen zij heel goed de verschillen tussen het middelbaar onderwijs en het vervolgonderwijs aangeven. Zij kunnen zich als geen ander in onze leerlingen verplaatsen", vult Hanneke Vonk aan.
De voorlichtingsavond begint vrijdag 13 november om 19.15 uur en vindt plaats in de gebouwen van het Elzendaalcollege aan de Stationsweg 38 en Dr. Peelenstraat 14 in Boxmeer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant