Komt er wereldwinkel in Myllesweerd in Mill?

  •   keer gelezen
MILL | Als het aan het bestuur van Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill ligt, zal er binnen afzienbare tijd een Wereldwinkel zijn deuren openen. "We hebben een gesprek gehad met iemand van Wereldwinkel Nederland en dat klonk allemaal erg goed," vertelt Ben Hamers, voorzitter van Myllesweerd. "Nu gaan we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om deze Wereldwinkel in Myllesweerd te gaan runnen. Belangstellenden kunnen zich hiervoor bij ons melden." 

[image=316070]

Het multifunctioneel Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill opende in april 2012 officieel de deuren. Hamers vervolgt: "We hebben tal van vaste gebruikers. Zo is onder andere de bibliotheek er gevestigd, de Lokale Omroep Mill, Myllesheem en hebben Radius en de SWOM er hun kantoren. Ook was het VVV-kantoor er te vinden, maar zij sloten in december 2013 de deuren." In die ruimte wil Myllesweerd nu graag de Wereldwinkel gaan vestigen. "We zijn nu op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij willen gaan helpen. Want hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe vaker de Wereldwinkel open kan zijn."

Vrijwilligers gezocht
Belangstellenden kunnen zich melden bij het bestuur van Myllesweerd. Hamers legt uit: "Daarna gaan we met alle belangstellenden in gesprek om te zien hoe we taken kunnen verdelen en wie welke tijd beschikbaar is. Ook krijgen ze een cursus over bijvoorbeeld de producten, het inpakken, inkoop en de doelstelling van de Wereldwinkel." Spullen die er straks te koop zullen zijn, bestaan uit onder andere koffie, thee, chocolade en cadeautjes. "Het gaat om zowel food als non-food producten."

Wereldwinkel
Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.
In Nederland zijn zo'n 200 Wereldwinkels te vinden waar totaal ruim 7000 vrijwilligers actief zijn. De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten zoals pottenbakkers en koffieboeren er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Dit is een doelstelling waar Myllesweerd zich prima in kan vinden. 

Informatie
Meer weten of aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Ben Hamers per e-mail naar of bel met Cultureel Centrum Myllesweerd op tel. (0485) 45 43 66. Uiteraard kunnen belangstellenden zich ook aanmelden bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.
Meer berichten