Afbeelding

Regionaal overleg over opvang asielzoekers

Politiek 29 keer gelezen
LAND VAN CUIJK | De vijf gemeenten in het Land van Cuijk zitten woensdag 23 september bij elkaar om te praten over de vluchtelingenproblematiek. Omdat de regio al twee asielzoekerscentra in Velp en Overloon kent, ligt er op dit moment geen aanvraag van het COA bij de vijf gemeenten om (extra) vluchtelingen op te vangen.

"Gelet op met name de situatie in het Midden-Oosten is het duidelijk dat het vluchtelingendossier op korte termijn veel inspanning zal vergen", laat het Cuijkse collega van B en W weten. "Dat geldt niet alleen voor de opvang van asielzoekers maar ook voor hen die hier mogen blijven; de statushouders. Wij willen als gemeenten in het Land van Cuijk met elkaar bezien of we deze problematiek regionaal het hoofd kunnen bieden. Op 23 september is een overleg ingelast tussen de vijf portefeuillehouders, waarbij alle mogelijkheden binnen het Land van Cuijk aan de orde zullen komen. Daarbij zullen wij ook gebruik maken van de instrumenten die op dit moment vanuit het COA of het Rijk worden aangeboden."
In nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 15 september pleitte burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer al voor een regionale aanpak van het asielzoekers- en statushoudersprobleem.

[image=92727]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant