Afbeelding

Gennep: meewerken aan opknap bouwval Milsbeek

Politiek 159 keer gelezen
MILSBEEK | De gemeente Gennep wil meewerken aan de verbouwing van een karakteristieke uit de 18e of 19e eeuw daterende schuur tot woonhuis aan de Rijksweg in Milsbeek. Voordat de aanvragers tot de uitwerking van de plannen voor de in desolate staat verkerende schuur mogen overgaan, wil het Gennepse college dat aan een aantal voorwaarden voldaan wordt.

[image=314930]

De initiatiefnemers moeten eerst via een akoestisch onderzoek aantonen dat op de betreffende locatie een woonhuis gerealiseerd kan worden. Indien het onderzoek positief blijkt te zijn willen B en W geen toestemming geven verlenen nieuwe woningen te bouwen op het perceel. Dit omdat voor het college het karakteristieke pand op die locatie als zwaarwegende omstandigheid geldt.
De voorgevel van het vervallen pand staat immers kort aan de drukke Rijksweg N271. Omdat de cultuurhistorische waarden en de kenmerken van de karakteristieke bebouwing intact moeten blijven, is complete nieuwbouw uitgesloten.
De schuur werd in de 18e of 19e eeuw gebouwd en onderging in de jaren ’60 van de vorige eeuw een verbouwing. In de laatste jaren is het gebouw zeer in verval geraakt. Het pand, dat in eigendom is van de initiatiefnemer, staat volgens wethouder Jan Welles niet als beeldbepalend te boek. “Maar die status kan het wel krijgen”, aldus Welles.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant