Afbeelding

'Leisurelands enige met concreet voorstel'

Politiek 52 keer gelezen
BOXMEER | Leisurelands is de enige partij die een concreet voorstel heeft gedaan voor de ontwikkeling van het gebied rondom het Schaartven in Overloon. Dat stelt het Boxmeerse college van B en W op vragen van de Progressieve Kombinatie (PK). "En dat is een koopovereenkomst voor uitgewerkt", aldus B en W.

Fractievoorzitter Maarten Wiggers de Vries van PK stelde vorige week schriftelijke vragen over mogelijke alternatieven voor het Schaartven, omdat duidelijk werd dat behalve Leisurelands ook nog een andere partij zich bij de gemeente zou hebben gemeld om alleen de recreatieplas te exploiteren. "Maar uiteindelijk heeft enkel Leisureland een concreet voorstel voorgelegd wat voldoet aan de de door de raad vastgestelde kaders", stelt het college. "Daarnaast voldoet Leisureland aan de eis dat de recreatieplas gratis toegankelijk is."

Bijeenkomst
De Boxmeerse gemeenteraad komt op 1 oktober in informele setting bij elkaar om de ontwikkeling van het Schaartven te bespreken. Het gemeentebestuur pleit voor een samenwerking met Leisurelands, dat vasthoudt aan afsluiting van de Holthesedijk om het gebied te ontwikkelen. Meerdere raadsfracties, waaronder coalitiepartner VDB/LO, zijn tegen afsluiting van die weg.

[image=312659]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant