Afbeelding

Martinushof in Gennep roept veel vragen op

Politiek 30 keer gelezen
GENNEP | De onlangs bekendgemaakte plannen voor een woonzorggebouw voor psychiatrisch geriatrische (PG) patiënten aan de Martinushof in Gennep roepen vragen op. De buurtbewoners van de Picardie in het Niersstadje hebben bij initiatiefnemer Pantein aan de bel getrokken. Ook raadsleden zetten vraagtekens bij de gang van zaken.

Waarom is de beoogde locatie aan de parkeerplaats de gewenste plek voor het nieuwe onderkomen voor PG-patiënten, en niet Op de Logte, de wijk waar wonen en zorg hand in hand gaan? Raadslid en VVV-fractievoorzitter Janine van Hulsteijn is hoogst verbaasd over het besluit dat het college van B en W eerder nam. "Het is volkomen nieuw voor ons. Volgens het pas vastgestelde bestemmingsplan is het perceel bestemd als groen, en nu zou het voor maatschappelijke doeleinden geschikt zijn? B en W mogen ons nut en noodzaak komen vertellen." Voor Janine van Hulsteijn is Op de Logte dé plaats waar ruimte is voor een dergelijk gebouw. "Ik heb geen idee waarom hier nu van afgeweken wordt." Ook Rob Janssen van de grootste Gennepse fractie SP zegt verbaasd te zijn.

[image=238871]

'Dubbele agenda'
Voor de aanwonenden van de Picardie is het plan uit de lucht komen vallen. "Er komt hier een massaal gebouw te staan, en we hebben het idee dat er hier sprake is van een dubbele agenda", zegt een anonieme bewoner. Volgens de buurtbewoners was een verzoek van Pantein in mei positief beantwoord door de regiekamer, terwijl Pantein, Mooiland en de gemeente Gennep de samenwerking in Op de Logte pas in juni opzegden.
De aanwonenden zijn niet uit op schadeclaims. "Maar als het moet gaan we tot de hoogste raad", melden ze.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant