Afbeelding

Kampioensblaaskapel naar Stevensbeek

Muziek 73 keer gelezen
STEVENSBEEK | Elk jaar organiseert de Stevensbeekse blaaskapel 'Die Stevensländer' een avond waarop de blaasmuziekliefhebber kan genieten van Moravische en Böhmische blaasmuziek. Dit jaar is die avond op zaterdag 26 september vanaf 20.00 uur in gemeenschapshuis ‘t Stekske aan de Ceresstraat in Stevensbeek.

[image=314756]

Elk jaar wordt geprobeerd één of twee bekende blaasorkesten naar Stevensbeek te halen.
Dit jaar komt 'Os Genüge' uit het Belgische Bree naar Stevensbeek. Deze kapel werd afgelopen mei o.l.v. Bert Adams in de Bergklasse Europees kampioen Böhmisch/Mährische Blaasmuziek. Eerder dit jaar werd de kapel al Belgisch kampioen. Bert Adams is vanaf 2012 muzikaal leider van deze 21 muzikanten. Na zijn aantreden heeft het orkest flink aan de weg getimmerd. Na een rustige periode werd de ene na de andere titel binnen gehaald: In 2013 Belgisch kampioen in de Heuvelklasse, in 2014 werd in Oostenrijk de derde plaats in de Bergklasse behaald en in 2015 dus Belgisch kampioen én Europees kampioen in de Bergklasse. In drie jaar tijd is de kapel dus gegroeid van de heuvelklasse naar de top van de Bergklasse. Een prestatie waar ze in Bree terecht trots op zijn.
Zoals inmiddels traditie is, wordt de avond geopend door 'Die Stevensländer' zelf. Deze blaaskapel, die voortgekomen is uit de Stevensbeekse fanfare, bestaat in 2016 alweer 25 jaar en in die periode heeft deze enthousiaste groep met vele optredens in België, Luxemburg, Duitsland en Nederland zijn visitekaartje afgegeven. Het repertoire bestaat vooral uit Böhmische en Mährische blaasmuziek, waarbij het Böhmische de hoofdmoot vormt.

Gratis toegang
De blaaskapellenavond in Stevensbeek is ook bekend vanwege de gezellige en ongedwongen sfeer. Op zaterdag 26 september gaan de deuren van de grote zaal van ‘t Stekske open om 19.30 uur en de entree is gratis. Meer informatie op http://www.diestevenslander.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant