Afbeelding

CCC Inc, 'Doors' en Wilkins-duo in Roepaen

Muziek 55 keer gelezen
OTTERSUM | Volgens DeRecesent.nl is CCC Inc 'één van de interessantste en beste bands die Nederland rijk is' en volgens NU.nl vormt het zestal 'na al die jaren nog steeds de beste folk- en americanaband van Nederland'. Volgens Tonnie Kuijpers van Roepaen zijn dat zijn volkomen terechte uitspraken: "Sinds de oprichting in 1967 is CCC Inc alsmaar beter geworden!" Op zaterdag 24 oktober staan ze in het Ottersumse popklooster, dat ook optredens kent op vrijdag en zondag.

[image=315841]

Zo halen de Amsterdammers nog geen tien jaar na oprichting de pers, niet alleen door een commune te beginnen op het Brabantse platteland, maar bovenal omdat ze dan al een van de meest succesvolle bands zijn. Ze waren in die periode bijvoorbeeld huisorkest van Paradiso, Melkweg en Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 opgeheven had, ging CCC Inc. ondergronds. Gelukkig voor Roepaen was dat geen 'einde verhaal'. Want ondanks het feit dat de bandleden inmiddels pensionado's zijn, kruipt het bloed van deze rasmuzikanten waar het niet gaan kan. De leden van de nog altijd legendarische band besloten begin dit jaar dan ook dat ze weer exclusieve optredens gaan verzorgen.
Roepaen laat zich dat geen twee keer vertellen en zorgde er direct voor dat iedereen zo'n concert bij kunt wonen, en wel op zaterdag 24 oktober om 20.30 uur. Een kaartje kost 20,00 euro in de voorverkoop.

Wilkins maakt belofte waar
Walt Wilkins is een man met een verhaal. Hij schreef en produceerde in Nashville en Austin honderden liedjes voor onder meer Kenny Rogers en Ricky Scaggs. Ook produceerde hij talloze albums, waaronder de eerste twee CD's van Sam Baker. "Maar bovenal is hij een innemende performer die moeiteloos zijn publiek raakt met eerlijke teksten vol humor en ontroering", aldus Toon Schraven van Roepaen Podium. "Zijn unieke stemgeluid zorgt voor de rest en neemt het publiek mee naar tot aan zijn roots". De afgelopen drie jaar speelde Wilkins met drie van zijn bandleden een zeer succesvolle reeks in de Nightclub van Roepaen. Voor deze vierde keer is zijn optreden extra bijzonder omdat hij zijn belofte om zijn vrouw Tina bij het Roepaen-publiek te introduceren eindelijk waarmaakt. Het duo-album wat Tina en Walt dit jaar uitbrachten kreeg in de Texaanse media lovende kritieken. Het is dan ook logisch dat bij dit optreden het accent van de Dutch Tour bij de samenzang van Walt en Tina ligt. Een mooie bijkomstigheid is de live supportact Tip Jar met Bart de Win en Arianne Knegt. Walt & Tina Wilkins is op zondag 25 oktober om 15.00 uur. Een kaartje kost 15,50 euro.

The Doors-tribute
Na een snoeiharde opener van dit tweede tribute-seizoen presenteert Roepaen een tweede undercoversessie. En net als vorige week valt de keuze deze week op een voor het Roepaen-publiek bekende tribute: The Doors. Op het Woodstock@Roepaen Festival van afgelopen augustus was de ode aan The Doors namelijk een van de hoofdacts. De tribute is vrijdag 23 oktober om 21.00 uur. Tickets kosten 9,00 euro.
Meer informatie en kaarten via de website http://roepaen.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant