Afbeelding

Gezelligheidskoor ÉgeWies 'loat van zich heure'

Muziek 98 keer gelezen
WANROIJ | Het is tien jaar geleden dat gezelligheidskoor ÉgeWies uit Wanroij werd opgericht. Begonnen met nog geen 20 leden, groeide het echter gestaag door tot om en nabij de huidige 70 leden. Vanuit het koor zelf kwam de vraag om iets van het omvangrijke repertoire vast te leggen op CD. De viering van het 10-jarige jubileum op zaterdag 31 oktober is aangegrepen als het moment om deze nieuwe CD, in samenwerking met Lya de Haas en Hennie Korsten, te presenteren aan het publiek.

[image=315927]

Tot op het moment van het verschijnen van deze CD – die is gemaakt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan in oktober 2015 – is oprichter Peter van Hout nog steeds de muzikaal leider. In de tien voorbije jaren verzorgde het gezelligheidskoor tal van optredens: in verzorgingshuizen, bij festivals, huwelijk en overlijden, tijdens liederentafels, bij bedrijfsopening en -sluiting, op recepties, huwelijksjubilea, tijdens dorpsfeesten, rondom carnaval en kerstmis. Daarnaast vindt nog steeds elk jaar in de maand juni in de open lucht het eigen ÉgeWies Festival plaats.

'Loat van zich heure'
Het eerste decennium van het bestaan van ÉgeWies wordt afgesloten met het uitbrengen van de CD 'ÉgeWies loat van zich heure'. De titel is tevens het motto waarmee het gezelligheidskoor zich alweer tien jaar lang manifesteert.
Op zaterdagavond 31 oktober wordt in gemeenschapshuis 't Wapen van Wanroij de CD officieel gepresenteerd aan het publiek. Om 19.00 uur gaan de deuren open om iedereen die het wil horen (en zien), gratis toegang te geven tot de grote theaterzaal. Tot ongeveer 22.45 uur zal het koor gezellig uitpakken met het zingen van een aantal liedjes van de cd, het uitreiken van cd's aan de sponsors en het tonen van beelden van de opnamedag. Tevens zullen de Brabantse artiesten Lya de Haas en haar partner (en gitarist) Hennie Korsten een optreden verzorgen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant