Afbeelding

Seniorenorkest Cuijk geeft 'Cecilia'-orkest

Muziek 397 keer gelezen
CUIJK | Als patrones van muzikanten werden talrijke muziekverenigingen, koren, fanfares en orkesten naar Cecilia genoemd. Jaarlijks, ter gelegenheid van haar naamdag, verzorgt het Seniorenorkest Cuijk een voor ieder toegankelijke uitvoering. Dit concert is ditmaal op zondag 8 november.

[image=316146]

Het 32 muzikanten tellende gezelschap brengt zondagmiddag 8 november, onder leiding van dirigent Bert Gerrits van den Ende, een zeer gevarieerd programma dat is samengesteld uit de reeks van concerten die het orkest ook dit jaar weer verzorgde. Er wordt dan ook geput uit de composities ten gehore gebracht in de verzorgingscentra in het Land van Cuijk, maar ook uit het defilé tijdens de Vierdaagse-doorkomst en uit het klassieke thema tijdens de laatst gehouden 'Cultuur aan de Maas'. 
De akoestiek en ambiance van de Protestantse Kerk bewezen zich al eerder, waardoor het concert naar inhoud en sfeer als speciaal kan worden aangemerkt. Liefhebbers van composities geschreven en gearrangeerd voor fanfare en harmonie orkesten komen zeker aan hun trekken, terwijl het gevarieerde programma een verrassend aangename belevenis is voor een breed publiek.
Het concert is vrij toegankelijk, begint om 14.30 en neemt tweemaal 45 minuten, onderbroken door een korte pauze, in beslag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant