Afbeelding

Eivør en 'De Deeldeliers' in Roepaen

Muziek 488 keer gelezen
OTTERSUM | De in 1983 geboren Eivør Pálsdóttir is een singer-songwriter met een Faeröerse (een kleine eilandenarchipel tussen Noorwegen en IJsland) afkomst. Ze kon eerder zingen dan lopen en haar glasheldere stem wordt vaak vergeleken met het Faeröese eilandlandschap: van de kust naar de bergen en weer terug. Op zondag 15 november staat ze in de Nightclub van Roepaen in Ottersum.

[image=316361]

Dat haar muziektalent alleen maar toeneemt, bleek al toen het nummer 'So Close To Being Free' vorig jaar in de trailer van seizoen 4 van Game of Thrones werd gebruikt. "Eivør-fans werden dan ook teleurgesteld toen de adembenemende zangereis op het laatste moment te ziek bleek te zijn om in Roepaen te kunnen optreden", aldus Toon Schraven van Roepaen.  Eivør haakt vrijwel direct in: "Deze keer gaat de show hoe dan ook door!"
Nadat ze in IJsland haar muziekopleiding afsloot verwierf Eivør nationale roem door onder meer haar deelname aan de Faeröerse rockband Clickhaze vanaf '99. Niet lang daarna begon Eivør haar solocarrière. Aanvankelijk zong ze enkel Faeröerse volksliederen, maar inmiddels heeft de veelzijdige zangeres haar repertoire enorm uitgebreid. Zo zingt ze nu niet alleen in het Faeröers, IJslands, Engels, Noors en Zweeds, maar ook in een groot aantal verschillende muziekstijlen en genres zoals rock, jazz, folk, pop en zelfs klassiek. Zelf beschrijft ze haar stijl als ethno-jazz of country-roots. Haar authentieke geluid gaat door merg en been en is er een om nooit te vergeten. Op de koop toe schrijft Eivør ook nog eens haar eigen composities.
Het concert van Eivør vindt op zondag 15 november om 16.00 uur plaats in de Nightclub van Roepaen. Een kaartje kost 14,50 euro (vvk) en is te verkrijgen via roepaen.com.

Deelder en Van Lier
'De Deeldeliers' is het nieuwste muziekproject van verhalenverteller, komediant, zanger, dichter, drummer, dj en jazzkenner Jules Deelder en van muzikant Bas van Lier. In deze muziektheatershow draaien De Deeldeliers de gaskraan open en maken niet alleen gehakt van vrijwel alle soorten muziekstijlen maar worden ook de non-muzikale kunsten, geheel à la Deelder, knock-out geslagen. 'De Deeldeliers' is op zaterdag 14 november om 20.30 uur bij Roepaen. Kaarten à 17,50 euro (vvk) verkrijgbaar via http://roepaen.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant