Afbeelding

Paus dankt vrijwilligers Elisabethparochie Grave

Religie 505 keer gelezen
GRAVE | Op zondag 15 november heeft pastoor René Aarden van Escharen, Gassel, Grave en Velp driemaal de pauselijke onderscheiding Bene Merenti uitgereikt aan vrijwilligers die gedurende vele jaren, tot op de dag van vandaag, dagelijks werken voor de parochie H. Elisabeth (patrones van de caritas) in Grave.

[image=316940]

Jacqueline Brouwer-Straatman (Velp) werkt al jaren voor en achter de schermen voor de parochie. Eerst was ze op tal van fronten actief voor de Velpse kerk, maar al snel trok ze menig kar in de  toenmalige pastorale eenheid 'Emmaüs' (Escharen, Gassel, Grave en Velp) en de huidige H. Elisabethparochie. Zij was zichtbaar tijdens de liturgie, maar ook bestuurlijk actief. Momenteel is zij nog koster, lector, gebedsleider bij avondwaken, zangeres bij de Schola Sancta Elisabeth en - de drukste baan van alle klussen - secretaris van het kerkbestuur en aldus de rechterhand van pastoor Aarden.
Susan en Kees Spoorendonk-Hofacker uit Grave zijn al sinds jaar en dag drijvende administratieve krachten achter de Christus' Hemelvaartwijk van de voormalige Parochie Grave, de inmiddels opgeheven pastorale eenheid 'Emmaüs' en de huidige parochie van de H. Elisabeth (Escharen, Gassel, Grave en Velp). 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant