Afbeelding

Nieuwe rubriek: 'Akkefietjes' van Ben Willems

Kunst en cultuur 114 keer gelezen
BOXMEER | Nieuwsblad De Maas Driehoek heeft met ingang van de komende uitgave een nieuwe, wekelijkse kunstrubriek: 'Akkefietjes'. Dichter Ben Willems (1941) uit Alverna zal wekelijks middels een kort gedicht zorgen voor een lach op het gezicht. "Mijn levensmotto is: 'De humor ligt op straat en ik raap 'm op'."

Willems omschrijft 'Akkefietjes' als 'moderne, tijdloze gedichtjes'. "Ik heb er al duizenden geschreven. De meesten vertrouw ik toe aan het papier, maar sommigen laten zich beter voordragen. Daarom verzorg ik ook tegen onkosten voordrachten; bij ouderen, ziekenhuizen, maar ook in de sporthal en buurthuizen", vertelt de huidige inwoner van Wijchen, die ook een bundel ('Glimlachen Mag!') op zijn naam heeft staan. "Vol met lichte gedichten. Ik haak bewust niet in op de actualiteit, maar schrijf om mensen een lach op hun gezicht te toveren. Ik heb er al duizenden geschreven. Zonder mezelf op één lijn met hen te willen zetten, ben ik een liefhebber van de stijl Toon Hermans en Willem Wilmink."
De gepensioneerde Willems was vroeger corrector bij Dagblad De Gelderlander en schrijft tevens korte gedichten voor weekblad 'Wegwijs' in Wijchen en de nieuwsbrieven van de KBO Grave.

[image=317361]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant