Afbeelding

Crowdfunding voor kerst-cd Boxmeers Vocaal

Muziek 149 keer gelezen
BOXMEER | Het Boxmeers Vocaal Ensemble (BVE) wil samen met vrouwenensemble WishfulSinging een kerst-cd uitbrengen voor 2016. Om dit voor elkaar te krijgen, is het Boxmeerse mannenkoor een crowdfundingactie gestart waarmee de benodigde 12.500 euro opgehaald moet worden. "We zitten nu op zo'n duizend euro, dus de kop is eraf", aldus Willem van de Rijdt namens het koor.

[image=306705]

"Behalve met regelmatige concerten manifesteert het koor zich ook op cd's, waarvan de laatste alweer van vele jaren terug dateert; zeker tien jaar geleden", legt Van de Rijdt uit. "Daarom is het idee ontstaan om in 2016 een nieuwe kerst-cd te gaan maken, temeer omdat dergelijke cd's een tijdloos karakter hebben." Hij vervolgt: "De cd willen we opnemen in samenwerking met het inmiddels gerenommeerde vrouwenensemble WishfulSinging, dat meewerkte aan ons kerstconcert van 2014 in Boxmeer en ook al eerder bij een ander concert van ons koor betrokken was."
De kerst-cd wordt een muzikaal drieluik. In het eerste deel opent Wishful Singing met enkele van haar mooiste Kerstwerken. In deel twee zingen de ensembles een viertal werken samen. Het slot verzorgt het Boxmeers Vocaal Ensemble.

'Flinke uitdaging!'
Het Boxmeers Vocaal Ensemble staat naar eigen zeggen qua financiering wel voor 'een flinke uitdaging'. "Want we hebben in totaal zo'n 12.500 euro nodig", legt Van de Rijdt uit, "want de cd moet opgenomen worden in een professionele studio of omgeving om te garanderen dat zowel de akoestiek als de kwaliteit absolute top is. Dat was ook één van de eisen van WishfulSinging, female a cappella van internationaal topniveau. Zij behoren onbetwist tot de top vijf van alle muzikale vrouwenensembles in Nederland. Onze mooiste optredens zijn ook met hun geweest."

[youtube=2pp4L-Vays8]

Crowdfunding
Om de benodigde gelden bij elkaar te krijgen, heeft het koor het plan opgevat om door middel van crowdfunding het benodigde bedrag te verzamelen. Van de Rijdt: "Voor wie het fenomeen crowdfunding nog niet kent: zoveel mogelijk mensen dragen giften - klein en groot - bij om het benodigde bedrag bijeen te krijgen. Hier geldt letterlijk: vele kleintjes maken één grote. En mocht de actie onverhoopt minder dan 80% van het beoogde bedrag opbrengen, dan worden alle giften aan de gevers terugbetaald. Als de actie wél slaagt, en daar gaan wij vooralsnog vanuit, dan zal dat mede dankzij jullie gift zijn!" De gestelde deadline is begin april 2016. "Want we moeten ook nog de opnamen doen, natuurlijk."
Voor niets gaat de zon, erkent het Boxmeers Vocaal Ensemble, en dus zijn de nodige tegenprestaties bedacht. Zo kan er al vanaf 25 euro gedoneerd worden. "Voor dat bedrag krijg je natuurlijk ook de cd. Vervolgens de lopen de bedragen via vijftig en honderd euro op tot 2.000 euro. Wie dat bedrag doneert, kan rekenen op een persoonlijk concert op een locatie in Nederland of net over de grens, naar iemands eigen keuze."
Kijk voor meer informatie of een donatie op https://www.voordekunst.nl/projecten/3921-kerst-bij-het-boxmeers-vocaal-ensemble-1.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant