Afbeelding

'Ouds & Nieuws Show' in Schouwburg Cuijk

Kunst en cultuur 38 keer gelezen
CUIJK | Hard toe aan een verfrissend alternatief voor de aloude oudejaarsconference? Na de uitverkochte zalen en juichende recensies van vorig jaar zorgt de 'Orde van de Dag' (Het Zuidelijk Toneel & Nieuw Utrechts Toneel) ook in 2015 voor een hyperactuele satirische theatershow, waarin wordt stilgestaan bij twaalf maanden vol krankzinnig nieuws. De 'Ouds & Nieuws Show' is zaterdag 4 december in de Schouwburg Cuijk.

[image=317368]

Geen eenzame cabaretier die wat grappen de zaal in smijt, maar een afgeladen podium met een aanstormende generatie acteurs, schrijvers en muzikanten. In een moordend tempo storten ze sketches, theaterscènes, columns, gedichten, liedjes en ter plekke geschreven teksten over bezoekers heen om een verrassend licht te werpen op het jaar dat achter ons ligt. Soms hilarisch, soms schrijnend, maar altijd een poging om met theater bloot te leggen wat een journalist niet kan onthullen.

Eenmalige premières
Speciaal voor deze tournee schrijft de Orde over elke dag van het jaar één tekst, om zo met 365 scènes, liedjes, sketches, columns en gedichten te komen tot meest complete jaaroverzicht aller tijden. Elke avond bepaalt een oudejaarsloterij de selectie van teksten, geschreven door telkens andere schrijvers, gespeeld door telkens wisselende acteurs. Zo bestaat de tournee uit twintig unieke en eenmalige premières, die samen leiden tot het vuurwerk op 31 december 2015.
De 'Ouds & Nieuws Show 2015' is vrijdag 4 december (20.15 uur) in de Schouwburg Cuijk. Kaarten à 18,50 euro via tel. (0485) 31 43 44 of http://www.schouwburgcuijk.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant