Afbeelding

Haggenburg exposeert 'Knipsels' in Markant

Kunst en cultuur 299 keer gelezen
SINT ANTHONIS | Kijken, kijken – zoeken, zoeken. Dat is het leidmotief van beeldend kunstenaar José Haggenburg. Ze woont en werkt (Atelier KunstBlik) in SintAnthonis (Atelier KunstBlik). En tot 18 januari exposeert ze met 'Knipsels' in Markant in Sint Anthonis.

[image=317384]

Haar zoektocht naar steeds nieuwe kunstvormen heeft haar nu bij de knipsels gebracht. Met schaar en scalpelmesje worden vooraf op papier ingetekende afbeeldingen en motieven omgezet in twee- en soms driedimensionale eindproducten, waarvan er een aantal in Lunchroom Markant te zien zijn. José: "Mijn inspiratie kwam van de symboliek uit de oud-Germaanse mythologie, en de Karolingische miniaturenkunst. Het leverde knipsels op van de Yggdrasil, de oer-versie van de kerstboom. Een enorme es die, stevig geworteld in de aarde, met zijn stoere kroon het firmament draagt, de belichaming van leven, onsterfelijkheid en kennis. Anderen zijn gebaseerd op het Evangelistarium van Godescalc." 
De meeste knipsels zijn in zwart/wit, een enkele ingekleurd. En verder zijn een paar 3D-knipsels te zien van insecten. 
De doorlopende expositie 'Knipsel' vindt plaats in Markant, Lepelstraat 2, Sint Anthonis en is geopend tijdens winkeluren en loopt nog tot 18 januari. Meer informatie via de website http://www.josehaggenburg.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant