Afbeelding

Kerk Ledeacker opent nog twee keer de deuren

Religie 313 keer gelezen
LEDEACKER | De Sint-Catharinakerk in Ledeacker gaat definitief op slot per 1 januari 2016. De sluitingsviering heeft inmiddels - op zaterdag 28 november - plaatsgevonden. Een groepje enthousiaste inwoners van Ledeacker heeft hierop het besluit genomen om op zaterdag 12 en zondag 13 december iedereen de gelegenheid te bieden om een laatste bezoek te brengen aan de 'Lekerse' kerk.

[image=317524]

Intussen is het nodige voorbereidende werk verzet. Anny Kempen heeft mappen samengesteld met krantenknipsels vanaf 1937 en verder zijn alle kasten en laden in Ledeacker op hun kop gezet op zoek naar rouwbrieven en gedachtenisprentjes. Er lagen al mappen met prentjes in de kluis, maar Anny heeft die verzameling enorm uitgebreid. Bovendien hebben Henk en Maria Vesters veel oude brieven, boeken en kerkdocumenten doorgespit. Veel van die oude documenten uit het 217 jaar oude kerkarchief kunnen bekeken worden.

Presentatie
Henk Kempen heeft een presentatie van oude dia's en foto's gemaakt en ook nog een audiovisuele presentatie van de klokkentoren. Daarnaast kunnen er heel veel foto's bekeken worden. "Het zien van alle documenten en presentaties doet je weer even terugdenken aan de tijd van toen. De tijd van je eerste Communie, het Vormsel, je trouwdag of het afscheid van een dierbare", aldus de initiatiefnemers van het 'open kerk weekend' in Ledeacker. "Houd dus één of liever nog beide dagen hiervoor vrij, want er is erg veel te zien", vervolgt de groep enthousiastelingen. "Daarnaast biedt het de mogelijkheid om elkaar voor de laatste keer in de zo vertrouwde kerk te ontmoeten."
De Sint-Catharinakerk is zowel op zaterdag 12 als op zondag 13 november geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De entree en koffie zijn gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant