Afbeelding

Grootse kerstshow 'Snowfever' in Cuijk

Muziek 181 keer gelezen
CUIJK/BEERS | Harmonie Irene uit Beers geeft op zaterdag 12 december, samen met de Rijkevoortse muziekvereniging Sint Rochus, diverse muzikanten, solisten, koren én dansgroepen in alle leeftijdscategorieën, de grootse kerstshow 'Snowfever' in het Inspyrium bij boomkwekerij Ebben in Cuijk.

[image=317526]

Kerstmis vier je samen. En een kerstconcert, dat geef je samen. Dat is de mooie gedachte van de Beerse Harmonie Irene. Op zaterdagavond 12 december presenteert de harmonie zich in het Inspyrium in een grootse, wervelende kerstshow: 'Snowfever'. Dat doet Irene niet alleen, maar in samenwerking met de Rijkevoortse muziekvereniging Sint Rochus, professionele muzikanten, meerdere solisten, verschillende koren en dansgroep Chance4Dance. "Saamhorigheid is het overkoepelende thema", stelt dirigent Frank Heere trots.
De laatste jaren gaf de Beerse harmonie al meerdere grote concerten in sporthal De Kloosterhof, onder de naam 'Beers Zingt en Swingt'. Nu gaat Irene een flinke stap verder. In het Inspyirum is ruimte voor duizend bezoekers. "Het wordt een zeer veelzijdige avond", kijkt de 51-jarige dirigent vooruit. "We beginnen vrij klassiek met onder meer muziek van Pirates of the Caribbean en de Disney-film Frozen. Uiteraard komen ook de bekende kerstliedjes langs. Maar er is ook ruimte voor Robbie Williams of een Hazes-medley."

Voor én door jong en oud
Het concert is voor jong en oud, maar vooral ook door jong en oud. Er zingen kinderen mee van de Cuijkse kinderopvang XXS en groep 7 en 8 van basisschool De Harlekijn. Maar er staan ook seniorenkoren uit Beugen, Langenboom, Mill en Wilbertoord op het podium. Heere: "En de jongste dansers zijn pas net vier jaar oud. Echt alle leeftijdscategorieën doen mee. Dat maakt het bijzonder. In totaal verlenen meer dan driehonderd mensen hun medewerking."
En dat is een gigantische operatie. "We hebben met professionele muzikanten en zangers te maken, maar ook met amateurs", vervolgt hij. "Die allemaal goed samen laten werken,  dat is de uitdaging. Het is een fantastisch geheel. Geweldig om mee bezig te zijn. We krijgen veel hulp van het Inspyrium. Het komt er allemaal erg mooi uit te zien."
Anne Nielen, namens Irene betrokken bij de organisatie en zelf muzikante bij de harmonie, kijkt ontzettend uit naar het concert: "We zijn maar een kleine muziekvereniging. Aan zoiets groots meewerken is ontzettend indrukwekkend. Het vraagt veel van ons, maar is vooral ook erg leuk. We hebben al eerder met Rochus samengewerkt. We passen erg goed bij elkaar."
Solisten die optreden tijdens 'Snowfever' zijn Melissa Leurs, Gerita Tops (beiden uit Cuijk), Emma Loeffen (Vianen), José Venhuizen (Rijkevoort) en de bekende Zwolse soulzanger Hans Beckeringh. Heere tot slot: "Er zijn momenten dat het podium helemaal vol staat, maar er zijn ook intieme momenten met solisten. Het wordt een warme en bijzondere avond, waar iedereen van zal genieten."

Informatie
De entree voor 'Snowfever' is 12,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Cuijk en bij Jos van de Heuvel in Beers. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Daarna gaat de avond nog verder met medewerking van orkest Double. Info:
http://www.facebook.com/snowfevercuijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant