De kerstboom voor Gennep werd vanochtend afgezaagd in Ottersum. (foto: Jos Gröniger, Tekstbureau Ootersom)
De kerstboom voor Gennep werd vanochtend afgezaagd in Ottersum. (foto: Jos Gröniger, Tekstbureau Ootersom)

Ottersumse 'Nordmann' wordt kerstboom in Gennp

Opmerkelijk 498 keer gelezen

OTTERSUM/GENNEP | De kerstboom die rond de naderende kersttijd straalt op de Markt in Gennep heeft roots in Ottersum. De fraaie 'Nordmann'-spar werd maandagmorgen zorgvuldig afgezaagd in de tuin van Joke van der Stap en Piet Cuppen, en naar Gennep getransporteerd.

De boom werd tijdens de watersnood in 1993 in de tuin bij de woning aan de Ravensberg gepland. Omdat de bewoners in de wijk moesten evacueren besloten Joke en haar echtgenoot (wijlen Herman van der Stap) de kerstboom in de tuin te planten. Daar groeide de rondom vrijstaande 'Nordmann' in 22 jaar uit tot een boom van naar schatting twaalf meter.
Willy van Casteren van boomverzorgingsbedrijf Knoest deed het zaagwerk waarna de anderhalve ton zware boom met zorg op een aanhanger geladen werd. De boom krijgt een plek naast het historische stadhuis op de Markt en is het stralende middelpunt van de 'Kaarsjesavond', die traditioneel op 21 december gehouden wordt.

Terugkeer kerstboom
Tegenover het vertrek staat ook de terugkeer van een kerstboom in Ottersum. Afgelopen zondag werden de lampjes door carnavalsprins Patrick aangestoken van de kerstboom, die 40 jaar geleden uit Ottersum verdween. De kerstboom, die ooit trots het Raadhuisplein in Ottersum sierde, zal er vanaf dit jaar weer staan. De lokale carnavalsvereniging heeft deze taak opgepakt als waardering voor het feit van het bruisende verenigingsleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant