Vier knappe koppen verzorgen zaterdag een heuse 'Science Battle' in De Weijer.
Vier knappe koppen verzorgen zaterdag een heuse 'Science Battle' in De Weijer.

Knappe koppen in theater van De Weijer

Kunst en cultuur 46 keer gelezen

BOXMEER | Op zaterdag 12 december is het eerste theatercollege in De Weijer in Boxmeer. Vier promovendi vertellen in tien minuten hun verhaal. Maak je klaar voor een avond die barst van de leuke weetjes en knappe koppen... Je krijgt een korte inkijk in het dagelijkse onderzoeksleven van de wetenschapper. Boeiend. Verrassend. Docerend. Onthullend. Maar nooit in Abacradabra, nee, lekker in gewone mensentaal.

Allerlei onderwerpen komen aan bod deze avond:  Barbara Braams onderzocht waarom de ene puber een comazuiper wordt, terwijl de andere netjes zijn huiswerk maakt. Maak je geen zorgen, want risicovol gedrag kan ook heel nuttig zijn. Ganzen zijn trouwe partners, behalve als ze vreemd gaan. Soms kruisen ze met andere soorten. De Vlaming Jente Ottenburghs is gek op die beesten en deed een opmerkelijke ontdekking. Renske Raaphorst onderzoekt de bacterie die verantwoordelijk voor dodelijke longontseking bij ouderen is en Nick van der Meulen sluit af met een betoog over thuiswerken. Is dat eigenlijk wel zo efficiënt? 
De 'Science Battle' is zaterdag 12 december om 20.15 uur in De Weijer te Boxmeer. De entree is 16,50 euro, inclusief drankje en garderobe. Tickets via tel. (0485) 57 49 19 of http://www.deweijer.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant