Kersttocht langs Bijbelse personages in Gennep

Kunst en cultuur 18 keer gelezen

GENNEP | De wijkraad Gennep-Zuid houdt op vrijdag 18 december, samen met vele vrijwilligers, een kersttocht langs personages uit het Bijbelverhaal. De tocht wordt uitgezet in enkele straten in Gennep-Zuid. De tocht is voor iedereen geschikt: jong, oud, (on)gelovig en met of zonder beperking.

In het verleden werd deze tocht in het klein georganiseerd door de toenmalige Augustinus Stichting. In 2013 nam de rol van Dichterbij (voorheen Augustinus Stichting) zodanig af dat een zestal vrijwilligers de koppen bij elkaar heeft gestoken om de tocht van haar ondergang te redden. Aan de wijkraad werd gevraagd om financiële ondersteuning aan te vragen bij de gemeente en woningcorporatie Mooiland en dat is gelukt. Deze samenwerking blijkt dus goed uit te pakken. "In 2014 werden toneelspelers uitgenodigd om een rol te vertolken in mooie nieuwe kostuums en op prachtig aangeklede locaties langs de route. Diverse muzikanten en koren werden gevraagd om de tocht van een muzikale sfeer te voorzien", aldus de wijkraad.
Ook het Norbertplein in Gennep ondergaat een metamorfose. 4Events houdt hier een sfeervolle kerstmarkt en in het buurthuis kunnen kinderen een kerststukje maken en wilgentenen vlechten. Ook wordt er een hobbymarkt gehouden voor kleine cadeautjes en lekkernijen. De kerstmarkt is van 18.00 tot 21.00 uur en de tocht start tussen 19.00 en 20.00 uur vanaf basisschool de Ratel. Meer informatie via tel. (0485) 51 47 79 of per e-mail: voorzitter@wijkraadgennep-zuid.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant