De Kaarsjesavond in Gennep beleeft alweer de twaalfde editie. (archieffoto: Ingrid Driessen)
De Kaarsjesavond in Gennep beleeft alweer de twaalfde editie. (archieffoto: Ingrid Driessen)

Gennep maakt zich weer op voor traditionele 'Kaarsjesavond'

Kunst en cultuur 57 keer gelezen

GENNEP | De dagen worden al weer merkbaar korter en dat houdt in dat we hard op weg zijn naar de kortste dag. Dat betekent in Gennep Kaarsjesavond. De Markt in hartje Gennep zal dan traditiegetrouw weer sfeervol verlicht zijn door een paar duizend kaarsen. De kortste dag, 21 december, valt dit jaar op een maandag.

De massale samenzang bij kaarslicht zal zoals gebruikelijk weer centraal staan. Harmonie St Caecilia uit Ottersum / Ven Zelderheide zal voor de begeleiding zorgen. Het projectkoor Con Colore zal enkele kerstnummers vertolken en zal verder de samenzang ondersteunen. De 11 jarige Imre Trumpie uit Ottersum zal als soliste een lied ten gehore brengen.
Burgemeester Peter de Koning en de voorgangers van de Gennepse geloofgemeenschappen zullen tijdens deze Kaarsjesavond een korte Kerstboodschap en vredeswens uitspreken.

Goede traditie...
Ook bij de twaalfde editie van dit evenement zullen rondom de Markt achter de ramen weer kaarsen branden, terwijl alle andere verlichting is gedoofd. Op het plein worden vele honderden belangstellenden uit Gennep en wijde omgeving verwacht, die in samenzang en met kaarsen in de hand, massaal kerstliederen ten gehore zullen brengen. Vorig jaar waren er naar schatting 900 bezoekers. De belangstelling is de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Het evenement is de inmiddels een goede traditie geworden. Het feeërieke kaarslicht en de samenzang zorgen zo kort voor Kerstmis al jaren voor een moment van bezinning en een voelbaar ingetogen sfeer.
De twaalfde editie van de Kaarsjesavond Gennep begint maandag 21 december om 19.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant