De Schouwburg is 20 december het toneel van een bijzondere co-creatie.
De Schouwburg is 20 december het toneel van een bijzondere co-creatie.

Unieke co-creatie Creation, Gaudete en Ghesellen

Kunst en cultuur 50 keer gelezen

CUIJK | In de Schouwburg van Cuijk is op zondag 20 december een bijzondere kerstvoorstelling van een drietal verenigingen uit Cuijk. Thema is 'Kerst Met Elkaar' en verwijst naar de vluchtelingenproblematiek van dit moment. De voorstelling van Creation, Gaudete in Domino en de Ghesellen van Sint Maerten begint die avond om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Het thema van de kerstvoorstelling is 'Kerst voor Elkaar' en er wordt dan ook stilgestaan bij alle mensen die op drift zijn en geen warme en veilige plek hebben om Kerstmis te vieren.
Zanggroep Creation, Harmonie Gaudete in Domino en Toneelvereniging de Ghesellen van Sint Maerten hebben elkaar gevonden voor een unieke samenwerking: drie disciplines die elkaar vinden en mensen weten te binden in het thema rond kerst. "Hoe kun je vanuit een hobby als zingen, muziek maken en toneelspelen laten blijken dat je begaan met al die mensen die, ieder om een hun specifieke reden, op de vlucht zijn voor oorlog, geweld, honger, vervolging enzovoort? Juist, doen waar je goed in bent, waar je hart ligt, waar jij wekelijks je ziel en zaligheid in legt en even de zorgen van alledag vergeet", aldus de drie verenigingen.
In een circa 1,5 uur durende voorstelling zullen de deelnemende verenigingen een afwisselend programma bieden waarbij zowel traditionele als moderne kerstliederen voorbij zullen komen. Zowel de warme sfeer van kerst als de eenzaamheid die mensen, juist ook in die dagen kunnen voelen, worden belicht.
De voorstelling duurt circa anderhalf uur en is gratis toegankelijk. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden. De opbrengst van de deurcollecte is, na aftrek van kosten, bestemd voor het Rode Kruis dat zich inzet voor hulp aan vluchtelingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant