Wout Oosterkamp vertolkt samen met Klára Würtz de Duitse componist Robert Schumann.
Wout Oosterkamp vertolkt samen met Klára Würtz de Duitse componist Robert Schumann.

Robert Schumann staat twee keer centraal in Kunst in het Kerkje

Kunst en cultuur 59 keer gelezen

VELP | Bas-bariton Wout Oosterkamp en pianiste Klára Würtz brengen op zondag 20 december twee liederencycli van componist Robert Schumann. Het concert in het Kunstkerkje in Velp begint om 14.30 uur. Twee dagen eerder geeft Hans Terra een muzikale lezing over de Duitse componist.

Robert Schumann (1810-1856) wordt gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de periode van de romantiek. Aanvankelijk schreef hij alleen composities voor piano, maar vanaf 1839 werd hij ook zeer productief op het terrein van liederencycli. Op deze zondagmiddag voeren Oosterkamp en Würtz er twee uit: 'Liederkreis' opus 39 en 'Dichterliebe'. Kaarten voor het concert kosten 12,50 euro.

Lezing
Hans Terra verzorgt op donderdagochtend 17 december een muzieklezing over Schumann in het Kunstkerkje. Deze lezing begint om 10.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Opgeven kan via de site www.kunstinhetkerkje.nl of per mail: info@kunstinhetkerkje.nl. Deelname aan de lezing kost 5,00 euro. Combikaarten (lezing en concert) bedragen 15,00 euro en zij te reseveren via de site en per e-mail. Op de site is ook meer informatie te vinden over het programma 2015-2016 van het Kunstkerkje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant