John Willemse hield eerder al een protestmars in Oss. (foto: Hans van der Poel)
John Willemse hield eerder al een protestmars in Oss. (foto: Hans van der Poel)

'Niet blij dat beide demonstraties op zelfde dag zijn'

Politiek Opvang vluchtelingen en statushouders 67 keer gelezen

CUIJK | De Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar is niet blij dat de initiatiefnemers voor een manifestatie om steun uit te spreken vóór de komst van vluchtelingen naar Cuijk dat op dezelfde dag en tijd willen doen als de demonstratie tegen tijdelijke noodopvang aan de rand van het dorp. "Ik had liever gezien dat de pro-demonstratie op zichzelf had gestaan, maar er is behoefte aan een tegengeluid."

Op zaterdag 9 januari 2016 willen zowel voor- als tegenstanders van noodopvang van vluchtelingen in Cuijk een demonstratie houden. "We zullen doen wat nodig is om het in goede banen te leiden", onderstreept Hillenaar, "maar ik ben niet blij dat ze op dezelfde dag plaatsvinden. Er moet echter heel wat blijken, wil een demonstratie niet doorgaan."
Hillenaar geeft aan evenmin blij te zijn met de aandacht die de demonstratie van John Willemse (ex-NVU) in de regionale media heeft gekregen. "Ik had het inderdaad prettiger gevonden als de media dat klein hadden gehouden. Een zeer goede informatieve bijeenkomst over vluchtelingen in de Schouwburg levert drie regels op, terwijl een demonstratie die wordt georganiseerd door iemand buiten Cuijk (Willemse komt uit Ravenstein, red.), een halve pagina krijgt. Ik voorspel dat straks de meeste aandacht zal uitgaan naar de protestmars van de ex-NVU. Maar in Oss liepen nog geen dertig mensen mee."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant