Bob Zonnenberg aan de bal, vorige week tegen Baronie (3-0). Foto: Jo van Herpen
Bob Zonnenberg aan de bal, vorige week tegen Baronie (3-0). Foto: Jo van Herpen

Bob Zonnenberg (DESO) kijkt uit naar Osse voetbalderby

Voetbal 368 keer gelezen

OSS – Onlangs speelde hij al met DESO de Osse derby tegen O.S.S.'20 en deed er vooraf alles aan om tijdens dat duel van de partij te zijn. De 20-jarige Bob Zonnenberg was namelijk drie weken daarvoor geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Zonnenberg: "Achteraf gezien ben ik misschien zelfs iets te snel begonnen want ik merk dat het daardoor nu nog niet helemaal beter is. Ik kan er wel gewoon mee spelen maar ik voel nog wel wat soms." Ondanks bovenstaande is de wedstrijd van komende zondag tegen SV TOP nog iets specialer. "Natuurlijk, veel spelers van DESO hebben een verleden bij SV TOP."

Door: Willy Rooyakkers

Dat komt er dus nog eens bij, naast het feit dat het opnieuw een stadsderby betreft. Bob Zonnenberg speelde altijd bij TOP. "Zowel bij de BVO als bij de amateurs. Toen de BVO-opleiding fuseerde met NEC ben ik, net als vele anderen, naar de amateurs overgestapt." De fanatieke rechterverdediger is overigens afkomstig uit een sportief gezien. Zo speelt zijn 18-jarige broer Olaf in Heren 1 van de hockeyclub MHC Oss. "Ja, mijn ouders verdelen hun tijd tussen het hockeyveld en DESO. Dat is wel grappig", lacht de voetballende zoon.

Blessure

Zijn enkelblessure speelt hem dus nog steeds een beetje parten. "Ik sla daarom af en toen een training over. Ik wilde zo graag de derby tegen O.S.S.'20 spelen dat ik wellicht een weekje te vroeg begon." Afgelopen zondag boekte DESO een belangrijke zege (3-0) op Baronie. "Ja, dat geeft vertrouwen, ook naar komend weekend toe. Ik denk dat we in de gehele competitie alleen nog maar tegen Dongen zijn weggespeeld. Alle andere wedstrijden hadden we punten kunnen halen. Ook tegen UDI'19 geven we eigenlijk over de gehele wedstrijd maar een paar kansjes weg. We waren zeker niet de mindere." Sinds een paar weken staat Angelo Simone mee achterin, het lijkt erop dat dit de organisatie ten goede komt. "Ja, dat denk ik ook." En de terugkeer van Erkin Ercayas, de nummer tien was maanden geblesseerd, heeft het team ook goed gedaan. "Hij brengt met zijn creativiteit toch met zich mee dat we meer kansen krijgen in de wedstrijd. We worden er gevaarlijker van in aanvallend opzicht. Dus dat is inderdaad belangrijk."

Aanvallen

Bob Zonnenberg is het type rechtsback dat graag mee naar voren gaat. Tomeloos langs het lijntje naar voren lopen is zijn favoriete bezigheid. "Inderdaad val ik liever aan dan dat ik verdedig. Tegen Blauw Geel'38 kreeg ik zo twee assists op mijn naam waarna ik daarna geblesseerd raakte.  Het ging dus net lekker." Naar de wedstrijd van zondag kijkt hij uit. "Ik heb geen idee hoe het gaat verlopen. Een speciale gelegenheid."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant