'Samen Stevensbeek!' is als tweede geëindigd bij de Dorpen Derby. (archieffoto: Diana Derks)
'Samen Stevensbeek!' is als tweede geëindigd bij de Dorpen Derby. (archieffoto: Diana Derks)

'Samen Stevensbeek!' tweede bij Brabantse Dorpen Derby

Algemeen 57 keer gelezen

STEVENSBEEK | Het project 'Samen Stevensbeek!' is als tweede geëindigd bij de Brabantse Dorpen Derby 2015. Stevensbeek moest uiteindelijk het project uit Nispen na de stemronde voor zich dulden.

Na het oordeel van de jury en de publieksstemmen, kwamen Stevensbeek (1e), Nispen (2e) en Sterksel (3e) als de top-3 uit de bus. Uiteindelijk bepaalde het publiek welk dorp de hoofdprijs van 25.000 euro vanuit Hooge Mierde mee naar huis zou nemen. Dat werd Nispen. Stevensbeek eindigde als tweede en ontvangt een geldprijs van 12.500 euro. Er werd in totaal 57.000 keer gestemd. Sint Agatha eindigde als vijfde, Ravenstein als zevende.

Dorpen Derby
De Derby is een wedstrijd die de provincie Noord-Brabant dit jaar voor de vierde keer organiseerde. Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur: "Met de Brabantse Dorpen Derby moedigen we mensen aan die zich inzetten voor de eigen leefomgeving. Dit jaar zien we hoe cultuur hierbij de verbindende kracht kan zijn. Ik ben verrast door de inzet, het enthousiasme en de creativiteit die los komt bij de Dorpen Derby. De negen finalisten hebben de afgelopen weken extra hun best gedaan, en daarmee de leefbaarheid in hun dorpen een enorme dienst bewezen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant