De spelersbus.

DESO wint Osse derby, TOP krijgt te weinig

Voetbal 46 keer gelezen

OSS | De afstand tussen beide sportparken is slechts ruim drie kilometer en wellicht spelen in de toekomst beide clubs op hetzelfde sportpark. DESO kwam zondag per spelersbus naar het sportpark van sv TOP voor de 'beladen' Osse derby. De mannen van trainer Niels van Casteren namen in ieder geval drie punten mee naar huis: 1-3. Qua veldspel was DESO beter, maar gezien de kansen had TOP wellicht meer verdiend.

DESO-trainer Van Casteren koos in zijn basiself voor zeven spelers die vorig seizoen nog het shirt van TOP droegen: Bob Zonnenberg, Roy Govers, Serkan Ordu, Metin Alkir, Erkin Erciyas, Quincy Broers en Tobi Steeg. Nick Leijten, Angelo Simone, Donny van Herpen en Haris Memic maakten het elftal compleet. Aan de kant van TOP miste trainer Chris van den Dungen onder andere centrale verdediger Mark Westerlaken vanwege een blessure. Hij loste het op door Mitch Pennings en Guus Peters kort voor de driekoppige verdediging Gijs Appeldoorn, Jorn van Bakel en Maarten Spanjers te posteren.

Doelpunt Erciyas
De eerste twintig minuten van de wedstrijd ging het gelijk op op het Osse kunstgras. Het waren de bezoekers met de eerste grote kans. Donny van Herpen werd de diepte gestuurd en met een knappe beweging nam de spits de bal op volle snelheid mee. Doelman Niek Antonides wierp zich echter voor de inzet en kreeg de bal daarbij in zijn gezicht. Een knappe redding van de keeper, die zich goed heeft ontwikkeld bij TOP. Aan de andere kant was Anwar Tuithof dichtbij de openingstreffer. Hij probeerde doelman Nick Leijten, die een succesvolle stage bij FC Den Bosch heeft gehad, te passeren met een lobje, maar zijn poging mislukte. Na iets meer dan een half uur was de 0-1 een feit. Erkin Erciyas werd alleen voor Antonides gestuurd en faalde niet. Hij liep daarbij wel een blessure op en moest worden vervangen door Endy Opoku Bernadina, de latere man van de wedstrijd. Er gebeurde verder weinig meer in de eerste helft, met langs de kant honderden voetballiefhebbers.

Opoku gevaarlijk
In de tweede helft gebeurde er meer dan in het eerste bedrijf. De spelers van TOP stroopten de mouwen op en gingen vol voor de gelijkmaker. In de 51ste minuut viel de 1-1. Thomas van Mossel, één van de weinige spelers die TOP trouw bleef, nam de verantwoordelijkheid bij een vrije trap, maar zag dat Leijten stopte. De doelman bokste de bal echter niet voldoende naar de zijkant, waardoor het voor Armin Alibasic een koud kunstje was om binnen te tikken: 1-1. Lang kon TOP niet genieten van de gelijkmaker. Twee minuten later was het aan de andere kant raak. Opoku, zeer snel en behendig aan de bal, hoefde een voorzet maar licht te schampen om de 1-2 te maken.

Pech bij TOP
Daarna was het wachten op de 1-3. Onder andere Van Herpen kreeg een kans, maar zijn schot werd door Antonides gekeerd. TOP bleef overeind en bleef keihard werken voor een goed resultaat. Dat leverde een klein kwartier voor tijd bijna de 2-2 op. Invaller Jordy de Kat reageerde alert op een voorzet en schoot keihard op de buitenkant van de paal. Nog mooier was de poging van Peters zo'n vijf minuten later. Van ruim twintig meter afstand haalde hij uit, maar de lat redde DESO van de 2-2. Daar waar TOP ze niet maakte, deed DESO dat wel. Opoku verscheen in de extra tijd vrij in het zestienmetergebied en stuurde Antonides de verkeerde kant op: 1-3. Door de winst klimt DESO naar plek negen en is zelfs het gat met de subtop niet gek groot.