4H: FC Schadewijk en Berghem Sport samen aan kop de winterstop in

Voetbal 27 keer gelezen

BERGHEM – Berghem Sport en FC Schadewijk blijven door overwinningen op respectievelijk NLC´03 (3-0) en SDDL (0-3) samen de ranglijst aanvoeren. FC de Rakt schiet onderin weinig op met punt tegen Ollandia.

Berghem Sport behaalde vanmiddag een gelukkige overwinning op NLC´03. De Berghemnaren hadden weliswaar meer balbezit en speelden meer aanvallend dan opponent NLC maar het had moeite te scoren door de uitstekend spelende keeper aan Lithse zijde. Bij rust was de stand 0-0. Vanwege de tussenstand bij FC Schadewijk was het de Berghemnaren er alles aan gelegen om te winnen en Berghem Sport zette dan ook alles op alles. Toch was het NLC dat een grote kans kreeg. Een aanvaller van NLC kwam in een tegen een situatie met de keeper, de kans werd echter gemist. NLC had hierdoor zomaar een voorsprong kunnen nemen. NLC moest even later noodgedwongen de keeper wegens een blessure wisselen. Hierna bleef Berghem Sport jagen op een doelpunt. Het bracht in de tweede helft met Jeroen van de Tillaar een gouden wissel in volgens teamleider Harold Duijs. In de 89e minuut brak Stef van de Broek de ban door de score te openen (1-0). Gijs Kappen vergrootte de voorsprong nog geen minuut later (2-0). Ver in blessuretijd wist ook de ingevallen Van den Tillaar te scoren: 3-0.

FC Schadewijk wint bij SDDL
FC Schadewijk blijft gelijke tred houden met Berghem Sport. Vanmiddag wist de ploeg van trainer Giel van Orsouw een goede overwinning te behalen bij SDDL. Het meeste balbezit was voor de Osse ploeg. SDDL speelde heel compact. FC Schadewijk wist in de 40e minuut de voorsprong te nemen uit een vrije trap, genomen door Mitch Gielis, in de lange hoek (0-1). Na rust was in eerste instantie het spelbeeld hetzelfde.

Wereldgoal Tom Vos op aangeven Muhammed Aslan
Na een uur spelen ging SDDL echter aanvallender spelen. Toch was het Schadewijk dat in de 72e minuut de voorsprong wist uit te breiden door een, volgens Van Orsouw. "Wereldgoal van Tom Vos na een geweldige steekbal van Muhammed Aslan (0-2)." Vos maakte ook de derde goal aan Osse zijde in de 85e minuut na een kort genomen corner die hij binnen wist te schieten bij de tweede paal (0-3). Hierna kreeg SDDL nog twee levensgrote kansen. De eerste kans kwam uit een gegeven penalty die niet werd benut door Ties Klievink. En in de slotminuut was er opnieuw een levensgrote kans voor de Demenaren maar deze werd ook niet verzilverd.

WEC neemt revanche
Vorige week verloor de ploeg van trainer Edwin Peters nog zuur bij Ollandia. Vandaag was het geluk wel aan de zijde van WEC. In een open wedstrijd tussen twee voetballende teams kwam het publiek ogen tekort, beide teams kregen vele grote kansen. De trainers Peters van WEC en Maikel van Orsouw van Festilent, die lang geleden samen werkten bij O.S.S.´20, genoten van het spektakel. Pieter van de Sangen opende na 15 minuten de score voor de thuisploeg (1-0). Festilent kreeg vervolgens drie opgelegde kansen die uitstekend werden gepareerd door 'man van de wedstrijd' Luuk Santegoeds' aan de zijde van WEC. Het tweede doelpunt van WEC viel na goed opkomen van de jeugdige linksback Danny van Kessel (17) die niet faalde in de afwerking (2-0). Festilent werkte voor elke meter om zich terug te knokken in de wedstrijd. Het nam na rust dan ook risico achterin. De Zeelanders wisten in de 75e minuut de aansluitingstreffer te scoren bij een discutabel buitenspel moment. Lang mochten de gasten niet genieten van de goal want WEC besliste via Rob van de Ven nog binnen de minuut de wedstrijd (3-1). Daarna was het Zeelandse verzet gebroken, mede door alle energie die in het terugkomen naar de 2-1 was gestoken.

FC de Rakt schiet niets op met gelijkspel
Onderin is het erg spannend met Ollandia, SCMH en FC de Rakt. Ollandia ging vandaag op bezoek bij FC de Rakt. Trainer Hugo van de Sande, ook komend seizoen trainer bij Ollandia, wilde met zijn ploeg afstand nemen van de thuisclub. Maar de wedstrijd liep anders dan waar de trainer op hoopte. In een matige wedstrijd met weinig goed voetbal ging het spel gelijk op. Vele hoge en lange ballen werden gespeeld. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd. De ruststand was 0-0. Pal na rust scoorde Boi Kennis namens de thuisploeg (1-0). Kennis, normaal verdediger, die vandaag verassend als gelegenheidsspits actief was. Echt lang kon FC de Rakt niet genieten want Stefan Erven zorgde voor de gelijkmaker door te scoren in de lange hoek (1-1). Ollandia kreeg nog wat kansjes en FC de Rakt was gevaarlijk via corners en vrije trappen maar er volgden echter geen doelpunten meer. "Het duel verdiende dan ook geen winnaar", volgens trainer Van de Sande.