De laatste Cuijkse autobrand vond plaats aan het Fazantenveld. (archieffoto: SK-Media)
De laatste Cuijkse autobrand vond plaats aan het Fazantenveld. (archieffoto: SK-Media)

'Onderzoek autobranden Cuijk in volgende fase'

Algemeen 79 keer gelezen

CUIJK | Het onderzoek naar een reeks (auto)branden in Cuijk en Sint Agatha 'bevindt zich in een volgende fase'. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie na vragen van nieuwsblad De Maas Driehoek. Er is nog geen aanhouding verricht.

De laatste autobrand, aan het Fazantenveld in Cuijk, dateert alweer van enkele weken geleden, maar in Cuijk en omgeving is de angst voor een actieve pyromaan nog niet afgenomen. Sinds februari 2014 zijn er in Cuijk en Sint Agatha in totaal al achttien autobranden en andersoortige (kleinere) branden geweest. Telkens ging het om aangestoken vuurhaarden. Vrijwel alle branden ontstonden laat op de avond of 's nachts.

Prioriteit
De politie wil niet bevestigen of er sprake is van pyromanie en/of zij al één of meerdere verdachte(n) op het oog heeft, maar stelt wel dat 'het onderzoek zich in de volgende fase bevindt'. "We begrijpen dat deze zaak veel mensen bezighoudt en dus heeft deze zaak ook onze prioriteit", aldus een politiewoordvoerder.

Wie tips heeft over de reeks autobranden in Cuijk, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant